[]

seyahat zorunluluğu olan iş için normalden fazla maaş mı istenir?

merhaba tallahasseliler,
an itibariyle bir firmayla iş görüşmesi yaptım. ancak isteyeceğim maaş konusunda kararsız kaldım. firmanın bt departmanında çalışacağım ama haftada en az 1-2 gün şehirdışı seyahat olacakmış. firmanın istanbul dışında bir kaç şehirde daha yeri var. bu yerlere uçakla gidilecek, otelde kalınacak, işler halledilecek. merak ettiğim sırf seyahat zorunluluğu olması sebebiyle maaşı biraz daha fazla istemem garip olur mu? sonuçta daha yorucu olur diye düşünüyorum. yani misal; normalde 2000 lira isteyeceğim için seyahat edip yorulacağım diye fazla istenir mi? istenirse ne kadar fazla istenir?
teşekkürler.


 
kimi işlerde haftanın -7 günü şehir dışında olunuyor. öyle bir durum olsaydı belki ama bahsettiğiniz durumda haftasonlarınız boş kalıyorsa çok da hakkınız olmayabilir.

şehir dışı seyehatlarde ne kadar harcırah verecekleri ve bundan para arttırıp arttıramayacağınız önemli bir detay olabilir. (oteli onlar mı ayarlıyor yoksa siz ucuz bir hotelde kalıp artan parayı cebe atabiliyor musunuz gibi..)
  • anonimyususer  (08.05.10 14:44:42) 
bence temel olarak şirket açısından ne kadar vaz geçilemez olduğunuza bağlı.

harcırahtan masrafmış gibi gösterip cebinize 3-5 kuruş fazladan kalması için kastırmayın derim.

şöyle ki, sizin haftada birkaç gününüzü şehir dışında geçirmeniz için, anlaşmalı otel, acente, vb. de olsa, en az ayda 1500-2000 lira gibi bir masraf yapılacak. sizin maaşınız, sigortanız, vb. de bir araya geldiğinde, sizin istihdam edilmeniz şirket için 5000 liralık bir aylık masrafı bulacak. bunu da düşünerek, eğer bu işi yapabilecek en uygun adaylar arasındayım diyorsanız, ayda 2-300 lira fazladan maaş isterseniz bu karşılanamayacak bir talep olmayacaktır.
  • atesikus  (08.05.10 16:07:22 ~ 16:08:57) 
ben olsam kesinlikle harcırah konusunu netleştirirdim. sonuçta devlet memuru bile olsanız, giden birinin yanına beher olarak bir miktar koymak durumundalar. eğer maaşın içine gömülü bir zihniyet var ise o zaman biraz daha pazarlık yapabilirsiniz. ama şöyle düşünün; insanın hayatında haftada 1-2 gün başka şehirde geçirmesini istemek çok kolay değil. aynı akşamlara denk gelen çok acayip şeyler olabilir. manevi olarak feragat etmek de her zaman kolay olmayabilir. vakti ile ben de 2-3 saatlik mesafede merkezi bulunan bir şirkete haftada 1-2 kez gitmek zorunda kalıyordum. bir süre sonra zul geldi. hele ki metropolde yaşayıp, daha ufak şehirlere gidiyorsanız can sıkıntınız bir süre sonra tavan yapabiliyor. tüm bunları iyi tartmak lazım. hayırlısı olsun şimdiden.


  • yedek ruh  (08.05.10 18:58:51) 
bende iş nedeniyle çok sık seyahat ediyorum. İnanın çok yorucu oluyor.hele cimri bir şirketse daha beter.o haftada 1-2 gün dedikleri önce 3-4'e sonra bir hafta on güne çıkar. Fazla para isteyin derim sonuçta iş kanununa göre sizin yolda geçen süreleriniz mesaiden sayılıyor. mesela pazartesi işe başladınız 8 saatlik mesainin ardından otobüse bindiniz 10 saatlik yolculuk yaptınız. salı işinizi bitirdiniz salı akşamı 10 saatlik yolculuktan sonra şehrinize geri döndünüz. çarşamba yine şirkette işbaşı yaptınız.Perşembe cuma normal şekilde devam etti. Size şirket bu 20 saatlik ücreti vermek zorunda ona göre bir ücret belirleyin derim


  • mr fusion  (08.05.10 22:32:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.