[]

Toefl IBT

Merhaba. Bu yılın sonuna doğru toefl testine girmeyi planlıyorum. İngilizce seviyem upper intermediate. Yaklaşık 4 aylık zaman diliminde en az 95 alacak şekilde hazırlanmak istiyorum, evdeyim ve vaktim var. Disiplinle halledebileceğimi düşünüyorum. Önereceğiniz kaynak kitaplar neler olur? Ek olarak çalışma planı için de tavsiye alabilirim.




 
ETS'in kendi kaynaklari var, ayrica bulabilirseniz Cambridge ve ETS'in birebir TOEFL arayuzune benzeyen deneme sinavlari da var. Guncel versiyonunu satin almanizi oneririm cunku speaking sorulari degisti (azaldi).

Ben ilk girisimde 2015'te 1 ay calistim, 102 aldim. Ikincisine gecen yil girdim hic calismadim 109 aldim ama 2015'te TOEFL hakkinda pek bilgim yoktu. Sinav asinaligi cok onemli.

En onemlisi de kelime kelime kelime. Gramer'de B2 olabilirsiniz ama B2 kadar kelime biliyor musunuz? Yer kabugunun hareketlerini, tasin surtunme kuvvetini, kurbagalarin evrimlesmesini, mimaride sanatsal kaygilari anlayabilecek duzeyde misiniz, bu cok onemli.
  • howfaristhesky  (06.08.20 12:24:04 ~ 12:24:16) 
Ben bir tane kitap almıştım hiç işime yaramadı. Onun yerine youtube'dan videolar izledim ve torrent'ten indirdiğim toefl kaynaklarını kullandım. Speaking bölümünde +20 almam lazımdı. Bunun için belirli kalıplar kullanmayı seçtim ve başardım. Overall score olarak 70i geçmeliydim. 80 üstü aldım. 1 hafta çalıştım ve speaking odaklı. Zaten writing falan hiç bakmadım baya düşük geldi. Fakat 4 ay gibi bir süre temeli olan birinin 95 alabilmesi için gayet yeterli. Zaten ets'nin dediğine göre ortalama her 4 saatlik çalışma +1 puan artışı demekmiş.

Tüm bölümler 30 puandan oluşuyor. Speaking de 6ya bölünüyor 5er puan. Speaking'te ilk 5 puanlık kısım zor. Çünkü bir cümle verip konuşmanı bekliyorlar. Misal "x bir ülke bütçenin bir bölümünü turizme veya eğitime ayıracak. Hangisini yapmalı?". Bunlara ve diğerlerine cevap vermek için bazı kalıplar ve yöntemler var. Önündeki kağıda hemen not alıyorsun iyi kötü yanları. Kıyaslıyorsun, olumlu olumsuz yanları, faydalar zararlar, hangisini seçtin ve nedenini söylüyorsun. Youtube'a toefl speaking yazıp videoları izle dediğimi anlarsın. 30'un 25 puanlık kısmında sana bilgi verilecek zaten. Yazılı+işitsel. Speaking'te hep kalıplar kullandım ben. In my opinion, I believe that, Prof claims that, paper shows that, indicates that, student argues vs vs. Mini bir makale yazar gibi(giriş gelişme sonuç) kalıplar üzerinden konuştum. 2dk süreyi doldurayım diye kasmadım. Ama kassaydım daha yüksek alırdım diye düşünüyorum. Bazen 40sn'de cevabım bitiyordu. Writing için de bazı taktikler var onu da sonra yazarım elim yoruldu :)
  • the coon  (06.08.20 14:07:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.