[]

Şarap ve sos

Şimdi yeme alışkanlığıma uygun beyaz şarap açıyorum hep. Soslarım peynirli, kremalı vs oluyor hep ancak bu sefer kırmızı şarap açmak istiyorum. Aklıma hiçbir şey gelmiyor. Soğan sarımsak kullanmak istemiyorum. Risotto için nasıl bir sos tavsiye edersiniz?

En olmadı makarna.


 
Mantarlı risottoya yakışır diye düşünüyorum.


  • fotrsapka  (06.08.20 11:31:43) 
Minik etlerle domatesli sosa kırmızı yakışır. Et yemeyeceğim diyorsanız patlıcanlı domatesli sos da olur (ama neden sarımsak istemiyorsunuz?) ya da mantarı krema ile değil sadece tereyağında kavursanız ya da ızgara etseniz de kırmızıya uygun olur.


  • SiyamkedisiZorro  (06.08.20 11:51:51) 
@siyamkedisi, mantıklı. Soğan sarımsak çok severim normalde ama kokmak istemiyorum:) bu arada evet, söylemeyi unuttum; et yemiyorum.


  • not sure if serious  (06.08.20 12:26:57) 
Beyaz soslara kirmizi sarap da acilir. Güclü gövdeli olmayan bir sarap acacaksiniz, tannen guclu olmayacak, genc olacak. Beyaz soslara, ornegin sour cream ya da kremali mantar soslarina Beaujolais aciyoruz. Firinda sebze yapin, ozellikle tatli patatesi unutmayin, yanina Beaujolais acin, genc Pinor Noir de olur, hatta modern Dolcettolar da kurtarir eger biraz aci biber kullanirsaniz sosa.

Mantari yogun bir sos ise, ozellikle farkli mantarlar kullaniyorsaniz, Sangiovese acin. Yaz-kis oyle iciyorlar Italya´da, agir fici gormeyen Sangioveseler gayat iyi gidiyor.

Risottoyu isterseniz kirmizi sarapla yapin, kuzey Italya´da oyle de yapiliyor yaban mersini ve kirmizi sarapla. Blueberry risotto diye aratin. Sogansiz sarimsaksiz risotto olmaz. zaten o kadar cok pisiyor ki, kokmanizin imkani yok.
  • buf-e kür  (06.08.20 12:55:56 ~ 13:02:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.