[]

Muharrem İnce'nin parti kurmasının kime ne zararı var?

Adama gerektiği değeri kimse vermedi, adamı bitirmek için ellerinden geleni yaptılar, saraya gitti dediler, tuvalet kenarına oturttular. Giderse en iyisini yapar bence. Babam da dinazor chpli şimdi de Muharrem İnce'yi savunuyorum diye eleştiriyor.

Sözlükten kamyoncu77 isimli yazar güzel özetlemiş:

'adam haklı.
muhalefet muhalefet değil.
bulunduğu partide istediği siyaseti yapamıyor, yaptırmıyorlar.
gün geçtikçe yok etmeye çalışıyorlar.
kendi siyasetini yapabileceği parti kurmak hakkıdır.
oylar bölünür söylemi romantik bir söylem.
%5 oy alsa bile en azından kendi doğrularını konuşacak, mücadele edecek.
asla iktidar olamayacak bir partide silinmeye çalışılan biri olmak yerine bu girişimini ben olsam ben de yapardım.
yolu açık olsun.'

edit: @seyduna6687, bence zararlı değil, zararlı olan o koltuğu bırakmayanlar, onu tuvalet kenarına atanlar ve ölümüne kk'yı savunanlar.

 
Türkiye'nin şu anki önceliği ne ince'ye hakkını teslim etmek, ne siyasette yeni bir ses ne de yeni heyecanlar. Başımızdaki beladan acilen kurtulmamız gerekiyor. Hazır akp'nin yediği haltlar günyüzüne çıkmış, kendi tabanın antipatisini toplamaya başlamışken oylarını bölmeyecek her girişim gereksiz macera ve risk benim için.


  • IncredibleMau  (06.08.20 10:30:17) 
yeni moda bu akapenin işine gelecek şekilde, cehapeli gibi yazmak.
muharrem incenin kendisi zararlı bir kere daha ne olsun istiyorsun.

sonradan gelme:yazdığımı bi daha oku, kılışlar demiş miyim? övmüş müyüm?
  • seyduna6687  (06.08.20 10:31:44 ~ 11:08:25) 
Kılıçdaroğlu çok yararlı sanki de @seyduna


  • fezagezgini_4  (06.08.20 10:49:19) 
inceye yapılan yanlıştı. partide görev verilip dışlanmaması lazımdı. ancak bu süreçte chpnin tr şartlarına göre sivrilmemesi ve iktadara ortak olma çabası içinde incenin hamlesi gereksiz.


  • mikahakkinen  (06.08.20 10:50:18) 
mevcut seçim ve yönetim sisteminde bence bir zararı yok. ancak rte'nin bile başkanlığın en doğru sistem olmadığını kabul etmesi sistemde değişikliğe işaret ediyor.

şu aralar rte'nin iyi partiyi yanına çekme çabası olduğu konuşuluyor. bu da akp + mhp işbirliğinin %50'den fazla oy almaya yetmediğinin bir göstergesi. dolayısıyla seçim sisteminde ya da yönetim sisteminde bir değişiklik olursa ince'nin böleceği sol kesim oyunun akp iktidarının kaybetmesi amacına olumsuz etki edebilir.
  • himmet dayi  (06.08.20 10:58:39) 
Şu anki sistemde muhalefetin muhalefet olma imkanı yok bence, sistem de buna izin vermiyor, bir çok muhalifin atladığı bir diğer şey ise halk istemiyor da meclis, başkan halka rağmen karar veriyormuş gibi davranılıyor, alınan kararların bir çoğunda muazzam halk desteği var, muhalefet sokağa insin anlatsın kafası kolay bir şey değil, elinde 3 tane muhalif kanal var, RTÜK'ün kestiği cezaların tamamı bunlara kesiliyor ve de.

Muharrem İnce bence saçmalıyor, şu anda kendisi gibi bir siyasetçiye ihtiyaç yok, gerçekçi baktığımda kendisinin etkisinin olabileceği bir şey göremiyorum, günümüz Türkiye'si onun gibi birisine ihtiyaç duymuyor bence.

Şunu söylerim her zaman bu ülkede sıfırlanan paralarla ilgili ve farklı konularda rezaletin rezaleti ses kayıtları çıktı, etkisi oldu mu? Olmadı, bu kadar basit bana göre, halk seni istemiyorsa farklı parti kurduğunda da pek istemeyecek.

Şu anda İyi Partinin şansı daha yüksek bence, halk ile iletişim ve karşılık bulması daha yüksek.
  • atom karincanin torunu  (06.08.20 11:15:38) 
Muharrem ince bir travma. Geçen gün debede yazmıştı birisi, seçmende derin yara açtı. Güvendik, inandık yarı yolda bıraktı bizi. İnandıklarını konuşmak istiyorsun gitsin yorumcu olsun halk tiviye çıksın, Türkiye siyasetini daha fazla çalkalanmasına gerek yok. %5 dediğin oy, geçen senenin seçmen sayısıyla, ortalama 3 milyon oy’a tekabül ediyor. Öyle n’olacak denebilecek bir rakam değil. Seçimin kaderini belirleyecek bir sayı.

Bu saatten sonra incenin yapacağı en doğru hareket kenara çekilmek, daha fazla zarar vermemek.
  • not sure if serious  (06.08.20 11:35:32 ~ 11:36:17) 
Muharrem İnce'ye haksızlık yapıldı. Muhalifliğini bitirmek için Cbaşkanı adayı yapıldı ve seçim sürecinde ve hemen akabinde yaptıklarıyla artık tekrar parti başkanı olamayacak duruma soktu kendisini. Bence şimdi yapabileceği en doğru muhalefet (kendisini değil) tamamen başka bir parti içi adayı destekleyerek (ya da ona parti kurmasında destek olarak) siyasetini sürdürmek. Kendisinin ayrı parti kurması AKP'nin ekmeğine yağ sürmek olur.


  • SiyamkedisiZorro  (06.08.20 11:56:28) 
kenarda tuttuğum bir muharrem ince entrysinin bir yerinde şöyle geçiyor.

''hiçbir şeye üzülmedim de 24 haziran seçimlerinde gecenin bir yarısında insanların hala ellerinde oy çuvallarıyla, bu adamın oylarını korumaya çalışmasını unutamayacağım.''

o gece çuvalları koruyan insanlar muharrem ince'ye oy verir mi sizce? chp, chpliliğini tamamen bitirse gider iyi partiye, deva partisine oy verir de yine gidip ince'ye oy vermez.
  • blue eyes white dragon  (06.08.20 12:59:05) 
Senelerdir oyları bölünmeyen CHP'den bir fayda görmedik.

Şu an İstanbul ve Ankara gibi şehirlerin muhalefete geçmesini sağlayan yolu Muharrem İnce açtı. Seçimi kazanamadı ama Tayyar'a karşı bir umut olduğunu hatırlattı, pathfinder'lık yaptı bir nevi. Muharrem cumhurbaşkanı adayı olmasaydı şu an Mansur Yavaş belediye başkanı olamazdı yani.

Muharrem İnce'nin sadece grup başkanvekilliği yaptığı dönemdeki kürsü konuşmalarına bakın, Kılıçdar'ın bütün bir kariyerinde ettiği toplam laflardan daha etkililer.

Kılıçdar'ın koltuk sevdalısı, kendi düzenini devam ettirmekten başka derdi olmayan biri olduğunu biliyorum. Kılıçdar Tayyar'ın konjonktüre göre simetriği.

CHP'den artık hiçbir şey beklemiyorum. CHP'nin muhalefet için en zararlı öge olduğunu düşünüyorum. CHP benimi için temcit pilavıdır artık. CHP AKP'nin garantörüdür. Statükocunun hasıdır. Düzen devam ettikçe Kılıçdar'ın karnı doyar. Düzen devam ettikçe Kılıçdar aç kalmaz.

Muhalefette beni temsil edecek yeni bir soluk istiyorum.
  • joker hakki  (06.08.20 18:41:35) 
Bu adam salt akp projesi, bunu göremeyen bir insan kendine muhalifim demesin.

2018 cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, Rahmi Turan'ın köşe yazısında yazdığı olayda da saraya giden bu adam. Bu kadar sözde "muhaliflik" yapmaya çalışıp, Erdoğan'ın paçasından düşmeyen birine "siyaset yapamıyor" diye hak vermek düpedüz saflıktır.

Davutoğlu bile daha samimi geliyor bana.
  • Avoiding The Puddle  (06.08.20 22:11:33) 
@Avoiding The Puddle, Saraya gitmediğini kendisi söyledi, genel başkana da gel beraber açıklığa kavuşturalım dedi, kabul etti mi Kılışdar? Cevap bile vermedi. Bence en büyük akp projesi KK. Milletini sevseydi o koltuğu yeni yüzlere bırakırdı.


  • banacevaplazım  (07.08.20 12:37:55 ~ 12:38:50) 
adam chp genel başkanı olmak istedi olamadı
cumhurbaşkanı olmak istedi olamadı.

tüm şanslarını kullandı. bu adama tanından hak tr'de kimseye tanınmamıştır.

buna rağmen hala kem küm rem rüm.

kimse bir sistem ile gelmiyor kötü olan o. herkes yine tek adam peşinde.

dünya o dünya değil. usa bile tek adam peşinde perişan oldu.
  • duyurukullanıcısı  (07.08.20 12:41:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.