[]

2 yıllık bölüm önerisi

sevdiğim bi arkadaşımın kızı maalesef sadece 210 puan yapabilmiş :( neyse sonuçta hayat bu sınav demek değil. canı sağolsun diyoruz. istanbul’da önlisans devlete yerleşemeyeceği için 2 yıllık vakıf düşünüyorlar sırf çocuk okumuş olsun diye. sizce hangi bölüm? sağlık bölümleri, adalet, sivil havacılık, radyo tv? amaç ileride gayret ederse en azından memur olabilmesi. sizce hangi bölümden memur olmak görece daha kolay? yıllık 10-15 bin falan verebilirler. yoksa hiç değmez mi? kendisi biraz asosyal bir ko olduğu için biraz da açılması için bunu yapmak istiyorlar. samimi cevaplarınızı bekliyoruz.




 
Arkadaşınızın kızıyla dürüstçe, uzun uzun konuşmasını, birlikte kafa yormalarını öneririm. Bu ebeveynin vereceği bir karar değil. Bahsettiğiniz bölümlerin hepsi güzel, ancak gencin kendisinin biraz bile ilgi duymadığı durumda kolaylığın, iş imkanlarının hiçbir önemi yok. Hepsi birbirinden tamamen farklı alanlar. Birlikte bu alanları araştırsınlar, arkadaşınız kızını gözlemlesin, nelere heyecan durduğunu fark ederse bunları not etsin, kızıyla paylaşsın, ne düşündüğünü sorsun.

Ek: Sosyalleşmek, bağımsızlaşmak, biraz olsun hayatı ve insanları tanımak için iki yıllık eğitim güzel bir fırsat.
  • fotrsapka  (06.08.20 10:32:40 ~ 10:40:55) 
2 yıllık aöf yazsın. özel okullara falan para vermesin.
atatürk üni. aöf adalet yazsın mezun olunca dgs ile hukuk bölümüne geçer sonra avkat olur.
bir tane küçük dağ, sonrası kolay.
  • seyduna6687  (06.08.20 10:34:03) 
@Seyduna6687 dediği gibi DGS yapabilecek ise ve ilgisi varsa aöf'de tarım ve ya veteriner önlisans yazıp .DGS ile tarım yazarsa ziraat'e veteriner sağlık yazarsa veteriner fakültesine kasabilir. ama DGS yapamazsa bu iki bölümde boş.
Memurluk için en iyi kolay iki yıllık yol sağlık bilimleri.

  • 1917  (06.08.20 10:56:03) 
Çocuk gelişimi yazsın dgs ile ögretmenliğe geçebilir.


  • Sonsuzluk ve Bir Gün  (06.08.20 11:29:57) 
Ya da tıbbı sekreterlik.


  • Sonsuzluk ve Bir Gün  (06.08.20 11:30:13) 
Bence'de AÖF yazsın ( memur olcaksa bölüm farketmez) iki yıl bitene kadar da kpss çalışsın 2 sene boyunca, yata yata kazanır.


  • paramolacak  (06.08.20 11:38:32 ~ 22:54:07) 
çocuk gelişimi +1


  • anarsika  (06.08.20 11:38:40) 
AÖF eczacılık hizmetleri, kpss düşük puanla alıyor.


  • kirmizipilotkalem  (06.08.20 11:48:02) 
Dgs ile gecenler pek 2 senede mezun olamiyor saymiyorlar derslerini ve kontenjan ciddi az oluyor. Dgs kasacsgina 1 sene daha hazirlansin.
Ben de ataturk aof cocuk gelisimi 4 yillik diyorum ardindan ogretmen veya memur olmak icin.
Yok 2 yillik okuyacaksa saglik myolarda bir bolum secsin
  • cilekli pasta  (06.08.20 12:00:50) 
Kiz asosyal diyince, mutsuz da geldi bi an gozume. Ben ne zaman depresiflessem asosyal kisiligim ortaya cikiyor.

Aof bu tip bi kiza bi sey katmaz ki. Hatta muhtemelen iyice soyutlanir hayattan. Madem boyle firsat sunuyor ailesi gidip gelecegi fiziksel bi okulda okumali.

Cocuk gelisimi guzel fikir is acisindan ama kiz, cocuklari seviyor mu, kendini velilerle hasir nesir olabilecek biri olarak goruyor mu bunlari sormak lazim kendisine.

Havacilik okuyup yer hizmetlerinde calisabilir. Anaokuluna gore daha az temasli bi is.
Bankacilik da iyi bi is gibi ama kiz kendisini banka temposunda gorebiliyor mu... ortam acisindan..

Bence havacilik ve saglik en mantiklisi bu kiz icin. Saglik okuyup tibbi sekreter falan olabilir. Yine az iletisimle yurur o is.

Bi de alternattif olarak 2. ya da 3. yili olsun butik bir dersaneye gitmeyi de dusunebilir. Arkadas ortami olur, butik olacagi icin kalabaliklar arasinda kaybolmaz da. Uni parasiyla butik bi kursa gidebilir. Calisip kendi belirleyecegi bi okul kazanabilir sonunda.
  • Kittie  (06.08.20 12:16:46) 
AÖF psikoloji yeni çıktı bir bakın derim.


  • monkey  (06.08.20 12:18:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.