[]

Dolapta duran çamaşır makinesinin ses yapması

Selamlar.

Robot süpürge girer, temizliği kolay olur, makine ıslak zeminden uzak durur diye makineleri dolaba koyayım dedim. Koymaz olaydım.

İnanılmaz ses yapıyorlar.


i.hizliresim.com

Ben şimdi bunu ne yapayım? Bir battaniye üzerinde falan mı koyayım makineyi? Ne bileyim özel ayak satılıyordur öyle şeyler mi alayım?

 
makinaların durduğu dolapların iç yüzeylerini epdm denen bir tür kauçuk plaka ile kaplaman lazım. köşe bağlantılarını da yine bu adamların keçe bantları var ondan alıver öyle kapat. makinaları o şekilde yerleştir. açık yer kalmamalı yoksa ses oradan yürür.

www.soniflex.com.tr
  • alperz  (06.08.20 08:52:07) 
izoboz varsa onu da yapistirabilirsiniz dolabin icine. alt tabaninda ozellikle olsun.


  • turbo sadık  (06.08.20 09:38:17) 
ek olarak; alttaki makina zemine oturursa bence daha iyi olur.


  • 1917  (06.08.20 10:58:08) 
Üstteki makine sola dayanmış, çalıştıkça sallanıp dolaba vuruyordur. Çalışırken titreşimle dolaba vurmaması için titreşimi emen basit yumuşak bişeyler ile desteklemen lazım.


  • John Bloor  (06.08.20 11:08:18) 
Ne yaparsan yap ses geçici azalır ama bir süre sonra yeniden artar.sebebi yapılan ddolap bu işe uygun değil.özellikle santrifüj esnasında o dolabın bütün aksamlarından ses almaya devam edersin.bir süre sonrada dolabın vidaları gevşeyip,parçaları ayrılmaya başlayacak ve ses artacak.


  • duptıs  (06.08.20 11:51:21) 
yanlış anlamayın ama bunu yapan adam sizi uyarmadı mı? dolap sunta da olsa mdf de olsa o bacaklar zamanla pes edecek. Makineler o bacaklar için çok ağırlar. Bacaklar uzun vadede anca dolap yükünü taşıyacak kuvvetteler aslında. siz bir de üstüne kilolarca bir titreşen ağırlık koymuşssunuz.

nacizane önerim şudur:
-makineleri indirin.
-makinelerin altındaki yatay kısımları kestirip iptal edin.
-orta bacakları biraz sola taşıyın, orta dikeyden çıkıntı yapmasın.
-duvarla bitişik olan dikey dolap yanal elemanını duvara sabitleyin. böylece dolabun sol kısmı ayaklar üzerinde, sağ üst kısmı da orta ayak ve duvar üzerinde yükünü dağıtacak.
-makineleri ıslak zemin üzerinden üst üste koyun. merak etmeyin o makineler ömrünü tamamlayana kadar paslanmayacak.
- dolabın altına yere sıfır vaziyette süpürgelik koydurun. 6 ayda bir falan zaten süpürgeliği çıkartır temizlersiniz isterseniz.
-süpürgelik klipsi kolay cıkıp takılan bir sekilde olsun. çamaşır makinesinin filtresini de temizlemek icap ettiğinde kolaylık sağlasın.
-titreşimi ve dolabin sağlamlığını sağladıktan sonra sesi de bir miktar azaltıp görüntüyü sadeleştirmek için makinelerin üzerine kapak yaptırmanızı öneririm.

böylece dolap sağlam, robot süpürge rahat, sessizlik sağlanmış ve görüntü sadeleşmiş olur.

teşekkürler.
  • gpaxful  (06.08.20 14:46:35) 
@ gpaxful

Yanlış anlayacak bir şey yok elbette. Benim niyetim zaten makineler tarafında bir dolap olmamasıydı. Sonra dolapçı dedi ki makineleri dolaba koyarsak sana şu kadara patlar falan. Düşüneceğim dedim, sonra işte çamaşır makinesi-kurutma makinesi üst üste koyma aparatı mıdır nedir onu sordum, fiyatını aldım dedim üstüne azıcık koyar dolaba koyarım.

Bütün olay buradan çıktı. Öğrenciyken de makinenin altını temizleme olayı bende takıntıya dönüşmüştü.

Kapaklar yapılmak için beklemede, daha erken teslim istediğim için 1-2 kapak eksik.

Buradaki bütün yorumları dikkate alacağım, marangozla da konuşacağım. Herkese teşekkür ederim.
  • denizgonen  (07.08.20 07:52:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.