[]

Öğrenmede Maymun İştahlılık ve Odaklanamama Sorunu (Bilişim)

Eşek kadar adamım, 1999 yılından beri bilgisayarlarla iç içeyim. Öyle uzaktan kullanıcı değil, içini dışını bilen, derinine inen kullanıcılardanım.

Bilişimin her alanına ilgim ve bolca boş vaktim var. Ancak sorunum şu ki, her şeyi öğrenmek isterken hiçbir şey öğrenemiyorum. Siber güvenlikten yazılım geliştirmeye, bulut sistem mimarisinden büyük veriye her ana dal ve hatta onların alt dalları dahil ayrı ayrı ilgimi çekiyor.

Birini öğreneyim diyorum, aklım diğerlerinde kalıyor. Siber güvenlik çalışırken kendimi aws sertifikalarına bakarken buluyorum. aws çalışayım diyorum, kendimi flutter kursularını tararken buluyorum.

hiçbir alana odaklanamıyorum, hiçbir alanda uzmanlaşamıyorum.

bu sorunu aşmanın bir yolunu bilen varsa dayak dahil her çözüme razıyım çünkü bazen benim bile kendimi tokatlayasım geliyor. :)

 
Hocam dayak değil de, niye öğrendiğinizin cevabını verseniz belki daha faydalı olur.

Yani sadece merak ediyorsanız daldan dala atlamanız normal, çünkü amacınız o öğrenme sürecinden keyif almak, herhangi bir şeyi bitirmek değil. Bundan keyif alıyor ve bunu yapmak istiyorsanız aynen devam edin, nedir yani.

Yok bir işe yarasın diyorsanız proje yapın. Projenin kapsamını ve deadline'ını belirleyin, bir de kendinize bir kural koyun, işte bu projeyi şu zamana kadar bitiremezsem bir daha bu alana bakmayacağım diye.

Projeyi yaparken mecburen bir alana yoğunlaşmak zorunda kalacaksınız. Bitirirseniz demek ki o alana gerçekten ilginiz var demektir, aynen devam. Bitiremezseniz demek ki ilginiz o alanda değil, başka bir alandan devam edersiniz.
  • plutongezegendegilmi  (06.08.20 02:25:48) 
İstediğin kadar biraz biraz öğren ama bazı konuları seçip uzmanlaş. Sorun yok ortada.


  • pass  (06.08.20 03:02:25) 
odaklanma sorunun varsa b12 testi yaptır. ciddiyim.


  • birmilyonunvarmi  (06.08.20 08:52:19) 
(bkz: adhd)


  • orpheus  (06.08.20 11:20:04) 
ADHD ile alakası yoktur, çünkü adhd olsanız bilgisayara odaklanamazdınız. Sizde odak sorunu değil de, zoru görünce kaçma sorunu var. ilk eğitimler genellikle yüzeysel ve kolay olur, ilerledikçe zorlaşıyor, siz de o zorlaşma aşamasını yaşamak istemiyorsunuz, onun yerine bir sürü konuda beginner seviyesinde kalmak daha çok hoşunuza gidiyor. Bu da bi yöntem, bunun da müşterisi var epeyce.


  • roket adam  (06.08.20 12:38:23) 
adhd olasılığı + 1 ama öyle sadece bir bulgu ile budur denilemez, diğer bulgulara ve genetik bakmak lazım


  • mrctrk  (17.10.22 00:27:13) 
adhd olamaz +1
maymun iştahlılık = anksiyete
bunun yan neticesi de dikkat dağınıklığı
yine psikiyatriye gideceksiniz yani
gitmeden aile hekiminde kan testi yaptırın durumu anlatıp, trdeyseniz
çünkü psikiyatr da aynı şeyi isteyecek
  • comp  (17.10.22 02:42:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.