[]

70 bin liralık gram altın nereden alınır?

en güvenli olarak. fiziki altın.

ben değil.


 
Herhangi bir kuyumcuya gidip külçe olarak alabilirsiniz


  • olaylar olaylar  (05.08.20 21:08:51) 
izmirdeyseniz yardımcı olurum


  • alaimisema  (05.08.20 21:19:09) 
bulunduğun ilin kuyumcular odası fiyatlarını öğreniyorsun. örneğin izmir için www.ikd.sadearge.com linkinden anlık görebilirsin.

alacağın altın sertifikalı 995/1000 has altın olmalı. nadir gold veya iar marka olanlardan ambalajı ve sertifikası açılmamış olanlardan alacaksın. altın gramajları 0,5,1,2,5,10,20,50,100gr olarak satılır. eğer amacın yatırımsa, 1 adet 100gram altında, 100 adet 1 gram altına göre pazarlık ihtimalin daha çoktur (kuyumcular genelde gram bazında oda fiyatlarının üstüne 3-5tl eklerler, pazarlıkla bunu geri alma imkanın olur) bundan dolayı altını olabildiğince büyük külçelerle almaya çalış.

bir kağıt bir defter alıyorsun etrafındaki 8-10 kuyumcuyu dolaşıyorsun. bu has altınlar için alış ve satış fiyatını soruyorsun, deftere o anlık kuyumcular odası fiyatlarını yazıyorsun ve kuyumcunun verdiği fiyatları yazıyorsun. diğer kuyumculara hızlıca gidip aynı işlemleri tekrarlıyorsun. 8-10 kuyumcu gezince defterde kuyumcular odasına göre en düşük fiyatı kim verdiyse gidip pazarlığa oturuyorsun.
  • krtkartal  (05.08.20 22:42:36 ~ 22:44:30) 
kuyumculara ne zaman sorsam fiyatı yüksek söylüyorlar. döviz bürosundan da sormanızı tavsiye ederim.


  • lovemyself  (05.08.20 22:58:17) 
Kuyumcuya gidip
Teneke altın olarak altın almak istediğinizi belirtirseniz, makas farkından en az etkilenirsiniz.

  • derleme  (05.08.20 23:39:31) 
buradan bi bilgi al.
www.iar.com.tr

  • seyduna6687  (06.08.20 10:12:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.