[]

Spor ve Protein

Selamlar,

IF yapmaya çalışıyorum kendimce, yalnız insan vücudunun tek öğünde kullanabileceği proteinin 25 gr olduğunu okudum.

6 öğün yapmak gerekiyor bu hesapla benim için, if ve vücut kilosu*2 protein mümkün değil mi?

 
Öyle bir şey yok. Misal ben günlük 200 gram protein alıyorum, vücudumun da o kadar ihtiyacı var ve 200 gramı tek öğünde aldım, vücut “tek seferde 200 gram protein aldı oysa ben tek seferde 25 gram sentezleyebilirim o zaman kalanını atayım” mı diyecek? Seni tenzih ederim fakat böyle düşününce bile ne kadar bro bir bilgi olduğu ortaya çıkıyor, vücut aldığın her proteini son aminoasidine kadar sentezleyip kullanır ister tek öğünde al ister 10 öğünde.


  • angelus  (05.08.20 20:30:31) 
Dezenformasyon'dan yıldıh.

Teşekkürler angelus, bir tanesin.
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (05.08.20 20:41:32) 
Bu 25 gram mevzusunun çıkış noktası da supplement sektörünün palazlanmasıyla alakalı bir durum. Bunların yaptırdığı bağımsız olmayan araştırmalarda hep böyle sonuçlar çıkarıldı insanları supplement almaya teşvik etmek için. Yani normal bir insan tutup 2 saatte bir 25 gram protein içeren bir yemek yemez ama 25 gram protein alabileceği bir protein tozunu rahatlıkla tüketebilir, konunun bu yönde popüler olması bununla bağlantılı bir konu. Yoksa yok anabolik pencereymiş yok 25 gram protein senteziymiş falan hep yalan dolan.


  • angelus  (05.08.20 20:53:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.