[]

Networkculer bu terimin ismi neydi

Yaklasik 1 saattir dusunuyorum aklima gelmedi. Routerin dhcpsini kapatip tum route işlemlerini agdaki diger routerlara bypass eden sistemin adi neydi. (Bridge degil)




 
transparent mi ? dhcp kapatıp demişin konu bambaşka yerlere gider tam olarak ne yapmak istiyorsun onu söyle sen


  • baknedicem  (05.08.20 17:22:52) 
Simdi bazı routerlarda bir mod var. Bu modda route islemi agdaki baska bir cihaza devrediliyor. Bu router sadece arabirim olarak (fiberoptik aga baglanmak icin) kullaniliyor. Asil isi agdaki firewall cihazi (route, dhcp vs) yapiyor. Yeni bir router var ve ayarin adini bulamadım.bu islemin ag teknolojilerinde bir ismi var.


  • plastikposet  (05.08.20 17:31:32) 
default gateway verip tüm trafiği layer 3 cihazlara aktarmaktan mı bahsediyoruz ? yoksa broadcasting mi (trafigi tüm networke yayınlayıp ilgili cihazın almasını beklemek ? )


  • akiskan  (05.08.20 18:06:04 ~ 18:10:36) 
bu bahsettiğin işlem "Router On a Stick"

akiskanın bahsettiği default gateway konusu da default gateway for stub network

broadcast network de bambaşka bir konu
  • baknedicem  (05.08.20 18:28:50 ~ 18:29:23) 
Yok hic biri degil eski routere bakayim en iyisi


  • plastikposet  (05.08.20 19:19:03) 
dhcp relay?


  • solo  (05.08.20 20:57:28) 
IP passthrough.

neyse huzurla uyuyabilirim.
  • plastikposet  (06.08.20 01:36:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.