[]

Ayak kırılması / ambülans

Bugün yolda yürürken karşıdan gelen iki kişiden biri düştü ve bağırmaya başladı. Başına toplandık ne oldu falan derken yürüdüğü kaldırımın kenarında boşluk varmış fark etmemiş boşluğa basınca terste kalmış ayağını bilekten kırmış adam. Resmen yolda yürürken ayağı kırıldı adamın gözümüzün önünde. Adam kalkamıyor acı içinde ayak kırılmış sallanıyor resmen, kırıldığını hemen anladık. Biri dedi ki ben ambülansı arayayım gelsin, başka biri de ayak kırılmasına ambülans mı gelir dedi şuradan bir taksi çevirelim en yakın hastaneye gitsinler dedi. Taksi çevirdiler ama böyle karga tulumba adamı bindirdiler. Belki taksiye bindirilirken adama daha çok zarar verdiler. Neyse bunlar gitti artık ne yaptılar bilmiyorum ama sonra düşündüm adamın akşam vakti tek başına da bu başına gelebilirdi. Ambülans çağırılsa gelmez miydi gerçekten ? Böyle bir durumla karşılanılsa ne yapmak lazım en doğrusu olarak ?




 
gelir tabii ki, neden gelmesin?
112'yi arayacaksınız hemen böyle durumlarda.

  • blatta hiberna  (05.08.20 16:02:43) 
ambulans herşeye gelmiyor, ben kimyasal birşeylerden dolayı zehirlendiğimde babama kanaması yoksa gelemeyiz taksiye koyun götürün demiş 112deki zatı muhterem, tabi ben bu arada can çekişiyorum nefes bile alamıyorum, yerlerde kıvranıyorum.. bu ülkeye dair asla unutmayacağım şeylerden bir tanesidir.


  • nahtoderfahrung  (05.08.20 16:11:26 ~ 16:12:37) 
ambülans çok daha ufak basit saçma sapan şeyler için bile gelebilir. kırık gibi durumlarda dikkatli taşımak gerekiyor hastayı. benim de 2 ay önce köprücük kemiğim kırıldı, ambülans geldi. saçma sapan birinin cahilliği yüzünden adam zarar görmüş.


  • mg3929  (05.08.20 16:16:11) 
Geçen hafta sahilde bileğini kırmış bir abiyi ambulansla götürdüler.

kesin bilgi: geliyor, gördüm.
  • lcha  (05.08.20 16:39:58) 
Gelirdi, ambulans çağırılmasının bir amacı da hastaya doğru ilk müdahaleyi yapabilmek. Dediğiniz gibi o kırılan ayağa ters bir hareket yapmadan kişiyi hareket ettirmek gerekiyor. Hayatımda iki kere ambulans çağırdım, ikisinde de geldi:

- Üst geçit merdivenlerinde önümdeki yaşlıca bir adam düştü, aşağı kadar yuvarlandı. Kafasını çarpmıştı, adamı kaldırıp yoluna git demek olmaz. Ya o darbe bir şey yaptıysa?
- Bir teyze trafik ışıkların bir köpeği severken köpek elini ısırdı. Baktık ki basit pansumanlık iş değil, dikiş falan gerekecek, ambulans çağırdık. Hatta teyzeyi biz hastaneye götürelim dedik ama hem akşam trafiği vardı, hem de eli çok kanıyordu; ambulans gelsin ilk müdahaleyi yapsın diye düşündük.

Kırık ayağa da gelirdi.
  • wish i could find a way to disappear  (05.08.20 17:38:22) 
gelir tabii, taksiyle götürecek olunsa bile ayağın tahta tarzı bir şey ile sabitlenmesi gerekir ki ambulans çağrılması varken gereksiz yani dağ başında değiliz sonuçta.


  • rose parks  (05.08.20 19:40:10) 
Böbrek taşı ağrısı çekiyordum ama bayağı fazlaydı, belki gelmezler ama bir arayayım dedim geldiler araca yürüyerek iki yanımda kollarımdan tutarak götürdüler yatırdılar sedyeye işte damar açıldı, temel kontroller yapıldı ve hastane acilden girişim yapıldı o gün. Yani kıçı kıytırık böbrek taşı için bile geliyorlar kırılma gibi bir durum için hayli hayli gelirler.

Şu ülkedeki belkide en güzel ve doğru iş sağlık sistemimiz öyle ya da böyle, ambülansın ücretsiz olması gerçekten çok iyi bir olay, dünya lideri denen abd ile kıyaslandığında bu konuda gerçekten üstünüz ve doğru yoldayız!
  • zekicalik  (05.08.20 22:10:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.