[]

Covid-19 pozitif ihtimali

Eşimin anneannesi covid pozitif çıktı ve şu an yoğun bakımda. Biz bayramda kendisiyle 3 gün aynı evde yaşadık. Eşimin kendisiyle teması da oldu. Şimdi evde karantinadayız ama bizim ne yapmamız gerek bilemiyorum? Vitamin alıyoruz şimdilik. Test yaptırmaya hastaneye gitmek de istemiyoruz. Zaten test + çıksa ne yapacağız? Bir gün aniden ateşlenir miyiz, erken teşhisin bir faydası var mı?




 
*Sağlıkçı değilim*

Bildiğim kadarıyla erken teşhisin faydası yok, direnci yüksek tutmaya devam. Eğer semptomlar görülürse doktora giderek ilaç alırsınız.

Geçmiş olsun
  • lcha  (05.08.20 09:23:07) 
bindiğim otobüste birinin pozitif çıkması üzerine sağlık il müdürlüğünden arandım. kendimi karantinaya almam gerektiği söylendi. 14 gün süresince evde kalmam gerekiyormuş. Her gün arayıp kendimi nasıl hissettiğimi ve karantinada olup olmadığımı soruyorlar. semptom göstermediğim için test yapılmıyormuş.

Sizinde aynı mantık. covid hastası ile yan yana bulunma durumunuz var.
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (05.08.20 09:23:23 ~ 09:24:19) 
d ve c vitamini ve çinko takviyesi alabilirsiniz.
(bkz: d vitamini eksikliği ve covid ilişkisi)
*doktor degilim*
  • lata  (05.08.20 09:34:38) 
Bulatıysa bu saate kadar bulamıştır zaten ben bu saatten sonra alınacak bir takviyenin işe yarayacağını düşünmüyorum, ben covid pozitiften yattım 1 hafta. 14 gün karantinada da kalıp evden kesinlikle çıkmayacaksınız. Test yapmaya gitseniz bile semptom yoksa yapmazlar. Oturup bekleyeceksiniz eğer semptom olursa ancak gidebilirsiniz. Oturup semptom beklemekten başka bir çareniz yok.


  • paramolacak  (05.08.20 10:35:47) 
Covid için çevredeki bir hastanede test yaptırabilirsiniz. Bazı özel hastaneler 200 TL civarına test yapıyor.

Ancak covid'te ilk sordukları koku ve tat kaybı. Ateşten vs. daha belirleyici bu ikisi. Koku ve tat kaybı, geçmeyen sürekli öksürük varsa muhtemelen covid oldunuz.

Kronik bir rahatsızlığınız varsa, test olayını ihmal etmeyin. Değilse belirtiler çıkana kadar evde bekleyin. Nefes almakta sıkıntı çekerseniz, en yakın hastaneye başvurun.

NOT: Uzman değilim.


.
  • kartallar yuksek ucar  (05.08.20 10:53:16) 
Herkese çok teşekkürler. 4 gün oldu, hiçbir belirti yok bizde. Evde bekleyeceğiz bakalım.


  • Flaneur  (05.08.20 13:55:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.