[]

evlilikte maaş paylaşımı

bunun tecrübe edilmiş en sorunsuz yolu nedir
eşim bir süre çalışmayacak
harçlık verir gibi davranmak istemiyorum

benim aklıma gelenler

-banka ortak hesapta çift cep tel girilebiliyor mu, online alışverişte sms şifrelerle uğraşmamak için

-maaşı çek evde sakla nakit kullan

-maaş/2 herkes kendi hesabına

hızlıca düşününce aklıma bunlar geldi

 
Eşin online alışverişleri kendi kredi kartından yapsın. Ekstre kesildiğinde sen ödersin.

Acil durumlar için de eve nakit bırakırsın.
  • elorelia  (05.08.20 08:25:19) 
Şubattan beri @ elorelia dediği şekilde gidiyoruz.


  • bnmzz  (05.08.20 09:18:13) 
Ek kart çıkart eşine veya kendi kredi kartını çıkartsın sen ödersin
Bakkala terziye nakit ödenen yerlere vermek için de mutfakta yeriniz olsun oraya haftasonu para çeker koyarsın 200-300 ne kadar gerekiyorsa.

  • cilekli pasta  (05.08.20 09:41:07) 
Eşinin hesabına bütçenize göre nakit harcamalar için para gönder ay başında. Nakit harcaması zorunlu olmayan her yerde de kredi kartı kullansın, sen öde.


  • mg3929  (05.08.20 09:51:13) 
Kredi kartınızla nakit kartınızı eşleştirin, internet bankacılığı ile yapılabiliyor. Kartlardan biri sizde, biri eşinizde kalsın. Hesapları eşleştirdiğiniz için kredi kartından istediği vakit nakit de çekebilir, alışveriş de yapabilir. Siz de işinizi nakit kart üzerinden halledersiniz.


  • teoridefeminist pratiktegeysa  (05.08.20 10:09:38) 
Aylık belirli bir miktar belirleyin, onu her ay başında direkt ona yolla. Atıyorum 10 bin alıyorsan 3 bini ona ayır gibi. Böylece nereye harcadın, yetti yetmedi vs gibi polemiklerden uzak olursunuz. Harcarsa harcar biriktirirse biriktirir. Ek kart olayı ekstre de sana geleceği için ayrı bi gerginlik maalesef.


  • roket adam  (05.08.20 10:50:13) 
Gündelik nakit harcamalar için evde bir kutuda nakit olsun.

Banka hesabı da hem ortak, hem de birinin imzası olmadan diğeri çekebilir para şeklinde bir tanımlama yapılabiliyor, ama ortak hesaba bankamatik kartı veriyorlar mı bilmiyorum
  • encokbenisevinnolur  (05.08.20 12:32:12) 
doğum izninde maaş alamıyorken eş kişisi bana kredi kartını verdi normal harcamalarıma devam ettim, nakit ihtiyacı için de bankamatik kartı bendeydi oradan çekiyordum. bu ekstra güven gerektiren bir durum belki bilemiyorum ama bu durum karşılıklı gerekirse ben de aynı şekilde kendi kartlarımı veriyorum.


  • iwillsee  (05.08.20 19:34:56) 
2018 yılında eşimle araba almaya karar verdik ve ortak gelirimizi hesaplayıp bunun üzerinden ödeyebileceğimizi düşündüğümüz miktarda bir kredi çektik. Kredi ödemeleri bende (hala) ve tutar özellikle ilk sene benim maaşımın %95'ine denk geliyordu. sonraki maaş zammı ile de %90 oldu :) Eşim ilk sene hiç oralı olmadı ve ben gerçekten cep harçlığı bir miktar ile geçinmeye çalıştım. En son temizlikçi için verdiği paraları temizliği kendim yapıp almaya başladım. 1.5 yıldır hiçbir harcamam yok neredeyse. Kuaföre gitmek, birşeyler almak vs imkansız zaten. Arada doğumgünü hediyeleri alıyorum yakınlarıma en büyük lüksüm o. Onun dışında cep telefonu faturam ve düzenli ilaç masrafımla beraber bitiyor zaten. Hem sosyal hem psikolojik hayatım inanılmaz derecede bozuldu. Bu kadar yok sayılmanın üzüntüsünü kaldıramadım tabi sağlığımda bozuldu. Lafın özü onu yok saymamanız hatta bu kadar incelikli düşünerek yapmanız beni çok duygulandırdı. Bu inceliği karşılıklı kaybetmemeniz dileklerimle...Mutluluklar dilerim :)


  • gergedan  (06.08.20 10:10:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.