[]

Online kavgalara ne sıklıkla katılıyorsunuz?

Whatsapp ta yakin ya da uzak biriyle tartışmak olabilir, sosyal medyada tanımadığıniz insanlara laf anlatmak olabilir. Gelen mesajlara cevap vermek olabilir.

Eskiden uzun uzun tartisirdim, sonra sağlıklı bir tartışmayı yürütecek sağduyu ve bilgi birikimine sahip olmadigimi, isin acı tarafı çoğunlukla karşımdaki insanın bu anlamda benden de beter durumda olduğunu fark ettim. Beni o karmaşanın içinden çekip alacak direkt ve çoğunlukla kaba addedilen basit birkaç şey söyleyip ortamdan ayrılıyorum artık. Sabahtan beri beni görüşmeye ikna etmeye çalışan bir tip vardı mesela. "İlgilenmiyorum" dedim. Adam sinirlenmeye başladı, "Bu sadece sevisme teklifi değil, arkadaş da olabiliriz" falan dedi. Niyetinin arkadaş kazanmak olduğunu sanmıyorum dedim. Son koz olarak psikolojimi analize girişti, "Çok kırılmışsin, ofkelisin. Ama bunların nedeni ben değilim" dedi. Beni analiz ederek yorma kendini, dedim. Devam etti örtük ikna çabalarına. Vaktim olacak gibi değil, düşündüğümü direkt söyledim. "Bence çok sıkıcısin" dedim. Bayağı saldırdı, yüzeysel, donuk zekalı olduğumu belirtti, kendisinin akademik ve entelektüel birikiminin yanina bile yaklasamazmisim. Cevap vermedim.

Siz bu işi nereye kadar götürüyorsunuz? Sonunda tatmin olmuş hissediyor musunuz?

 
hayatımdan çıkaracağım birisi ise engelleyip geçiyorum, yakın arkadaşlarımla siyasi tartışmalara girmiyorum, yabancılarla da hiç bir konuda tartışmaya girmiyorum.


  • nahtoderfahrung  (04.08.20 19:50:10 ~ 19:50:28) 
Artık herkese he he diyorum.


  • passion rules the game  (04.08.20 19:54:29) 
Ergenligimi ve universite yillarimi forumlarda ve sozlukte(sosyal medya yoktu o zaman) milletle sabah aksam tartisarak gecirdim. bokuyla kavga eden adam dedikleri bendim yani. Sanirim o zaman tum enerjimi tukettim, simdi zerre tartismiyorum. Zaten sosyal medyayi gundem takip etmek disinda kullanmiyorum. He deyip gecenlerdenim ben de, milleti engellemek de gayet mukemmel bir secim..

2010 sonrasi Turkiyede onune gelen internet kullanmaya basladi. Normalde suratina bakmayacagim bir insanla niye tartismaya gireyim zaten.
  • bahele  (04.08.20 20:02:08 ~ 21:01:07) 
üff eskiden çok fena yapardım bunu artık yapmıyorum. işin garibi daha yüce falan da olmadım ha herkesi direkt gerizekalı yazıktır olarak görüyorum kafası basan akıllı bir tip olduğuna emin olana kadar.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (04.08.20 20:40:43) 
wpde arkadaşlarımla tartışmayı seviyorum. farklı alanlarda gelişmeye açık insanlar oldukları için genelde ufuk açıcı oluyor.

yabancılarla tartışmaktan kaçınırım ama bu anlattığınız durumda ben olsam kendimi kaybeder, freni patlamış gibi tartışırdım büyük ihtimalle. okurken bile sinirlendim.
  • rusalka  (04.08.20 20:44:31) 
Adam o kadar sıkıcıydı ki, son sözleri canımı sıkmasina rağmen sohbet uzamasin diye ses çıkarmadım. Sozelci dallamanin teki, sahaflarda çalışıyormuş. C.kun bile kurtlanmistir, diyebilirdim. Dememeyi tercih ettim.


  • epistemic_regress  (04.08.20 20:58:07) 
adam aptalsa benim de boş vaktim yoksa hiç yanıt vermiyorum. boş vaktim varsa dalga geçiyorum. hadi yavvv öyle miymiş??? falan gibi. bunlarla uğraşarak vaktimi çöpe atmak saçma geliyor. dünyayı ben mi kurtaracağım...

bazı arkadaşlarım siyaseten, bazıları dinen sürekli tartışıyor ve onlardaki bu azmi hayretle karşılıyorum. eskiden böyleydim ama 5-6 yıldır herkesi kucaklıyorum. aptalsa bile bir nedeni vardır diyorum. nasıl ki bir köpek birini öldürmek için ısırıyorsa bile mantığını sorgulamıyoruz çünkü onun doğası o, bu aptalların doğası da bu...
  • bohr atom modeli  (05.08.20 02:26:10 ~ 02:27:07) 
Hiç katılmıyorum kavgalara. Bir cevap yazmıştım buradaki duyurudan birinin altına. Eğitim ve iş durumuyla ilgiliydi. Biri özelden mesaj atmış "hiç inanmıyorum böyle bir işte çalıştığına" diye. İnan-inanma, bana ne? "maldır kendisi" dedim geçtim. Ne cevap vereceğim elin işsiz adamına? (Çalışmamak / çalışamamak değil buradaki işsizlik)


  • SiyamkedisiZorro  (05.08.20 14:52:55) 
genelde sosyal medyada okumuyorum bile. gelen mesajlarda da tanımadığım biriyse anlamsız bir kavga için cevap vermiyorum.


  • siradam  (06.08.20 01:57:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.