[]

Tramer sorgusunda motorun farklı görünmesi ne demek?

Araç normalde benzinli motor ama tramer sorgulamasındaki model açılımında Dizel görünüyor.

Bu ne anlama geliyor? Nereden düzelttirilebilir?


 
Bunun yanlış yazılma şansı çok düşük,motor numarasını kontrol etmek bir teyit yönetemi olabilir.aracın orjianl evraklarına bakmak lazım.

Bunun dışında araç orjinalde dizelken sonrasında benzinli motor takılmışsa,bununla alakalı uygunluk belgeleri,alınıp,projesi çizilip,onaya sokulması gerekir,sonrada muayeneye.

Sigortanda ne yazıyor bir baksana
  • duptıs  (04.08.20 19:00:49) 
Bu bayağı sıkıntılı bir duruma çıkabilir. Şase numarası değişmiş olabilir. Araç birleştirilmiş olabilir vs vs. Çalıntı olup birleştirilmiş olabilir. Gibi gibi.

Ruhsatta ne yazıyor ?
  • westblack  (04.08.20 19:17:25) 
@west, araç benim değil, satın almayı düşündüğüm araç. Plakadan değil şase no'dan sorgulama yapayım dedim attığım mesaja yanıt gelmedi 5664'ten :)

Bu arada bu tarz şüpheli durumlar işin ekspertiz kısmında ortaya çıkmaz mı?
  • msb  (04.08.20 19:46:45) 
Almayı düşündüğünüz araçsa bence vazgeçin, alırsanız son sahibi olma ihtimaliniz hayli yüksek. Düzeltmenin bir yolu varsa şimdiki sahibi düzeltsin öyle alın. En güzeli de gidip yetkili servise şase no motor no götürüp kontrol ettirmek olur.


  • Kahir ekseriyet  (04.08.20 19:54:59) 
Eğer araç ruhsatı normal ve sorun sadece tramerde ise, sorun sbm (sigorta bilgi ve gözetim merkezi) kayıtlarında. bundan dolayı korkulacak bir durum yok. araç trafiğe ilk çıktığında yapılan sigorta işlemi sırasında, sigorta yapan şahsın araç modelini yanlış seçmesinden dolayı böyle bir sorun oluşmuş. sbm ile iletişime geçip bunu düzeltebilir araç sahibi. özellikle 2013 öncesi araçlarda oluşan bir sorundur bu, ruhsat düzgün olduğu sürece sbm üzerinden bilgileri düzeltebilirsiniz.


  • krtkartal  (04.08.20 20:47:22) 
sıkıntılı durum birisi corolla dizelin şase numarasını çalmış benzinliye takmış gibi düşün


  • basond  (04.08.20 20:57:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.