[]

sigaranın nasıl bırakıldığını unuttum

7 yıl önce sigarayı bırakmıştım son 6-7 aydır tekrar içiyordum her seferinde ne kadar mal bir insan olduğumu kendime ifade ederekten içmeye devam ettim, 7 yıl önce bir takım sebepler sonucuyla uzun süreli anti-depresan kullanıyordum %90 onun yardımıyla sigarayı bıraktığımı biliyorum, champix dedikleri nane de bir nevi anti-depresan zaten sigara bıraktırma ilacı diye satıyolar.

neyse uzun lafın kısası ben sigarayı nasıl bıraktığımı unuttum, ilk bıraktığımda paketin yarısı doluyken çöpe attım ve elimi sürmedim bir daha. aynı şeyi tekrar yapamıyorum.

çevremdeki insanlara haber saldım sigarayı istesem bile vermeyin diye, geçen gün 15 gün bıraktım biri geldi sigara uzattı zorla iç yav bişey olmaz diye aldım içtim sonra tekrar devam ettim

 
Biri gelip iç yav bişey olmaz diye sigara uzattığında "Lan x saattir/gündür/haftadır içmedim, şimdi ne gerek var" diye düşünüp reddedeceksiniz. Canınız sigara istediğinde de aynı şeyi yapacaksınız. Böyle böyle 5 yıldan fazladır sigara içmiyorum.


  • kobuzchu kiz  (04.08.20 19:05:43 ~ 19:11:35) 
canına tak etmesi gerekiyor. Ocak ayı gibi ben mal mıyım dedim iqos cihazını anneme verdim ve bıraktım. Bir daha aklıma gelmedi, canım da çekmedi. Net tarihi bile hatırlamıyorum. Benim için bitmişti ve ilişkimiz sonlandı.

İqos a alışan annem de heets bitince normal sigara içemedi o da bıraktı iyi oldu.
  • catch the arrow  (04.08.20 20:52:14) 
Bu kelimeyi kullancağım aklıma gelmezdi ama - ben covid sayesinde bıraktım.

Pozitif çıktım 7 gün hastanede yattım ve dolayısıyla hiç içmedim. Taburcu olup eve geldim 14 gün boyunca günde 2-3 tane içtim, bugün itibariyle hiç sigara içmedim ve bir daha içmeyeceğim. Yani anlayacağın ben göt korkusu ile bıraktım.
  • paramolacak  (04.08.20 21:02:30) 
@paramolacak, bugun itibariyle hiç içmediniz ve sigarayı bıraktığınızı düşünüyorsunuz:)

Henüz sigarayı bırakmak için çabalıyorsunuz.
  • kraltaci  (04.08.20 21:19:56) 
Haa öyle mi kusura bakma ya bilmiyordum ben, peki ''ben sigarayı bıraktım'' diyebilmem için ne kadar süre geçmesi gerekiyor ? öğrenelimde rezil olmayalım sağda sola @kraltaci


  • paramolacak  (04.08.20 21:23:13) 
benim bu konuda kendime önceden koyduğum bir süre var 6 aydan önce kimsenin sigarayı bıraktım demesini ciddiye alamıyorum, daha önce sigarayı bıraktığım için süreci biliyorum aslında olay sigarayı bırakmak değil, yanında hep sigara yaktığın alışkanlıkları yaşayıp aşmış olman için verdiğim optimal bir süre. özellikle alkollü ortamlar.


  • nahtoderfahrung  (04.08.20 21:39:44 ~ 21:40:24) 
@nahtoderfahrung ben de aynı şeyi düşünüyorum. Adam/kadın gün boyu sigara içmemiş, bırakma sürecim şöyle gelişti çok kolay oldu vs. muhabbetine giriyo, çok komik:)


  • kraltaci  (04.08.20 23:42:08) 
@paramolacak, sizi tenzih ederim, umarım bir daha içmezsiniz.


  • kraltaci  (04.08.20 23:47:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.