[]

beslenmenin iyileşmeye etkisi

yok mu?

ayağım kırıldı, doktor iyileşme süresi 6 hafta dedi. ben her gün et, kemik suyu, meyve, sebze kuruyemiş yiyorum. baya da yiyorum. yine de 6 hafta mı dedim evet dedi.

bunlara ulaşma imkanı olmayan, her gün karbonhidrat ağırlıklı ve az yiyen biri ile iyileşme sürem aynıysa ben boşa mı yiyorum? bunun mantığı ne?

 
Vücut her şekilde iyileşir, önemli olan iyileşirken ne kadar az kayıpla iyileştiğindir. Misal; sistem iyileşme işini gerçekleştirirken senin aldığın besinler yetersiz gelirse bunu endojen yöntemlerle atlatmaya çalışır, mesela iyileşme sürecinde en önemli maddelerden biri glutamin aminoasididir, hastanelerde kanser ya da benzer ağır hastalığı olanlara genelde glutamin verilir, ki glutamin aynı zamanda iskelet-kas dokusunda da en çok bulunan aminoasittir, bu noktada eminim aradaki bağlantıyı kurmuşsundur. Yani sen besinlerden gerekli glutamini alırsan vücut kaslardaki glutamine dokunmaz, kasdaki glutamine dokunmazsa kas kaybı yaşamazsın, kas kaybı yaşamazsan bağışıklığın zayıflamaz ve iyileşme sürecini daha az kayıpla atlatır x hastalığını yenerken y hastalığına açık hale gelmezsin. Eğer dandik bir beslenmen olursa yine iyileşirsin ama bu sefer dediklerimin tam tersi olur. O nedenle iyileşme sürecinde iyi beslenmek her zaman önemlidir.


  • angelus  (04.08.20 16:23:41) 
Bu dediğine göre, süper iyi beslenirsen 4 ayda doğurman lazım
ben de tarhana, patates yiyen köylü kadın gibi 9 ayda mı doğuracağım?

üstte tıbben açıklamışlar onun üzerine yorum yapamam.
ama 6 hafta genelde "ortalama" bir süredir, çok iyi beslenirsen daha erken iyileşebilirsin evet, ama "to be on the safe side" 6 hafta bekletiyorlar.

"Tüm parmakların oynuyorsa iyileşmişin" gibi bir teori vardır, hiç el ayak kırmadım duyduğumu söylüyorum, inanıp kırma alçını :)
  • Corc  (04.08.20 16:32:25) 
Beslenmeyi bilemem ama bir ortapedi uzmanı, anneannemin kaynamayan omuzu için, bir serum verdi. Tek seferlik serumdan sonra, o kaynamayan kemik 3 haftada kaynadı. O tip serumları çoğu doktor vermiyor demişti. Doktorunuza bir sorun bence.


  • PhoenixRising  (04.08.20 16:55:01) 
Var ama sandığınız gibi büyük ya da mucize değil. Ayrıca beslenme alışkanlığınızın ne kadar iyileştiğiyle doğru orantılı bu küçük etki


  • Unde bach canim  (04.08.20 18:12:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.