[]

ne kadar fiyat biçmeli?

bi arkadaşıma jest olsun diye ailemin kurduğu zeytinden vermiştim. çok beğenmiş ücreti mukabilinde bize de kursunlar diye ısrar ediyor. parayla daha önce böyle bişey yapmadık. ne kadar istenmesi uygun olur. örneğin pazardan zeytinin kilosu 10 lira diyelim kilosuna ne kadar demeliyiz?




 
masrafı hesap edin ona göre isteğinize göre biri iki koyun.

dediğine göre pazarda 10 olan şey 6 tl masraf yapıyorsa en az 6 tl yaparım keyfe göre 7-8 derim.
  • hitsumo  (04.08.20 15:37:18) 
10 lira cok ucuz kacar

20 den hesapla, hadi arkadasin diyelim 15 liradan hesapla kilosunu

www.e-marmarabirlik.com
  • exlibris  (04.08.20 15:39:20) 
Arkadaşın ucuz olur diye mi tercih ediyor, lezzetli diye mi?

Bunun bir benzerini evde yaptığım bir üründe yaşadım. Biri beğendi, yine aldı. 4-5 kişi daha istedi ve ara ara almaya başladılar. Ucuz söylersen herkes için işin ameleliğini yapıyorsun. Evinde yer tutan malzemeler, bir takım araç gereç alışverişi, taşınması vs sizden gitmeye başlıyor ama eline geçene bakınca ucuz işçi haline gelip kafayı yiyorsun. Jahakaj

O yüzden marketten alabileceği ortalama zeytinden azını söylemeye gerek yok. Markette ortalama zeytin 16-17 olabilir. 15 demek normal bence.

Ha ucuz diye almak niyetindeyse yallah markete deyin bence.
  • baal  (04.08.20 16:12:17) 
10 liraya zeytinmi kaldı. 15-20 arası bir fiyat biç.


  • sizofren06  (04.08.20 17:19:10) 
20 iyidir.


  • not dark yet  (04.08.20 17:21:34) 
- ne kadar yakın bir arkadaşın?

- ailen zeytini kurarken ne kadar ekstra iş yapıyor?

çok yakın bir arkadaşınsa ve ailen zeytini kurarken, 15 dk fazla iş yapıyorsa, para istemeye değmez bence.
  • co2s2  (04.08.20 17:49:55) 
co2s2 +1

kaç kg istiyor ? çok bir şey istemiyorsa ver gitsin hediye olarak.
  • fezagezgini_4  (04.08.20 18:00:11 ~ 18:00:23) 
arkadaşlar zeytinin 10 lira kg fiyatını örnek olsun diye dedim gerçek fiyatından benim de bilgim yok ben sadece yiyen tarafım çünkü asdfghj

@baal, hiç fiyat konuşmadı. lezzetli diye istiyor. bi kez değil bi kaç kez teklif edince böyle bişeyi o yüzden sormak istedim. başkası istese zaten memleketten getirmesi sorun o yüzden o topa girmem.

@co2s2, çok yakın değil çok da uzak değil ufak tefek şeyler söylersem nazım geçer. 15 dk değil tabiki verdikleri emek. bizimkiler fazlaca titizler pazardan zeytini seçmesi, eve getirmesi, temizlenmesi, yeşil zeytini kırması, tuzu erzincandan getirmeleri vs bir sürü etken var.

bir de fiyatlandırmalarınız hep marketten aşağı fiyatta. neden? sonuçta el emeği -handmade- bi ürün. bu işin ticaretini de yapmıyoruz. fabrikasyon ürüne marketten aldığında 10 lira veriyorsa el emeği ürüne 15 vermesi normal değil mi? üstelik istek üzerine yapılacak.
  • dedim ben sana  (05.08.20 08:23:54 ~ 08:24:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.