[]

Reçeteli ilaç için her ay doktora gitmem mi gerekiyor?

Merhaba duyuru,

Başlıkta yazdığı üzere, psikiyatriste gitmiştim, Cipralex vermişti. Şimdi bir ay oldu eczaneye gitsem yenisini alabilir miyim direkt? Yoksa tekrardan randevu alıp her ay bir de hastane parası mı ödeyeceğim?


 
Doktor rapor vermediyse size, evet bi daha gidip yazdırmanız gerekiyor.

Bi daha hastaneye gittiğinizde doktordan rapor yazmasını isteyin o zaman her ay gitmenize gerek kalmaz. Doktor da size Cipralex iyi geldiyse rapor yazar bu arada :)

İlacı reçetesiz de alabilirsiniz İstenbul’daysanız genelde veriyorlar bu ilaç kapsıyor mu bilmem, ama daha pahalıya denk geliyor.

Eğer özel hastanede doktora gittiyseniz her ay gel yazayım sana derse rapor isteyin. Ama bence rapor çok mantıklı değil sürekli takipte olmak gerek, zihin bu inişli çıkışlı.

Bipolar gibi bi rahatsızlığı yoksa inanın -ömür boyu ilaç, uzun süreli ilaç-her ilaç kullanımında kontrol altında olması gerekiyor bence. Basit ilaçlar değil çünkü.
  • damba  (04.08.20 12:36:19) 
Cevaplarınız için teşekkürler, gidip direkt eczaneden almayı deneyeyim.

İkinci görüş aldığım bir doktor gerek yok bence bırak demişti ona gideceğim sanırım çünkü 0 fayda ve rastgele gelen bulantılar dışında bir etkisi olmadı hiç.
  • aguen  (04.08.20 12:44:57) 
Reçetesiz satışı yasak. Doktor rapor çıkartırsa, sağlık ocağından muayene ücreti olmadan reçete ettirip, 3 kutu falan alabilirsiniz (rapor süresine göre).


  • anthemis nobilis  (04.08.20 16:13:31) 
cipralex reçeteli mi olmuş?? ben gidip eczaneden alabiliyodum önceden, şaşırdım. neyse onu bilemedim şimdi ama şöyle bişi var beniö bildiğim bu tür psikiyatrik ilaçlara rapor verilmiyor, reçeteli ise her seferinde gidip yazdırıyorsun, değilse eczaneden al daha avantajlı hiç değilse muayene parası kitlenmez. Ama eğer periyodik bişise. Durumun özel, ciddi, tehlikeli olur psikiyatrı belli periyotlarda ziyaret etmen gerekir, ona bişi diyemem :)


  • superfluid  (04.08.20 18:40:30) 
Update: Reçetesiz aldım. Psikiyatristi sigortam karşılıyordu ama gitmeye üşeniyordum bırakacaktım faydasını görmedim diye, devam etme kararı aldım. 7.5tl yerine 32.5tl vermiş oldum sadece.


  • aguen  (05.08.20 19:41:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.