[]

Belediye Çöp Hizmetleri Hakkında

Yıl 2020 olmuş, çok üzüldüğüm bir konu bu. bugün bir çöp arabasına dikkat ettim,
neden hala çöp arabalarının arkasında iki adet insan gidiyor.

Belediyelerin bu insanları yönlendirebileceği daha insani şartlarda çalışabilecekleri, yine temizlik sektörüne katkısı olabilecek bir yöntem bulamaz mıyız?

Hem aşırı pislik, mikrop ve kokuya maruz kalıyorlar, hem de güneşin altında saatlerce sıkıca tutunarak bir kamyonun arkasında her türlü sarsıntıya ve zor şartlara rağmen tutunmaya çalışıyorlar.

Hayatımda böyle insan haklarına ve doğasına aykırı bir iş görmedim.
Hiç bir gelişmiş ülkede böyle bir çöp temizleme yönetiminin olduğunu da sanmıyorum.

Sizce belediyelere böyle bir kampanya ile seslenmemiz mümkün mü?
Mahallelerdeki çöpleri temizlemenin başka yolları var mıdır?
Daha gelişmiş teknolojide çöp kamyonları ve çöp konteynırları gibi?

 
Gelişmişlerden sayarsak amerika,japonya,hollanda,almanya,hong kong,italya aynı bu şekilde,diğer ülkelerde de farklı değil.bir kaç tipi var ayrıca.büyük konteyner değişimli olan,yer altı büyük hazneli vinçle değişen,forklift sistemliler falan.ama bir şekilde insanlı olması gerekiyor.


  • duptıs  (04.08.20 04:02:58) 
Sus sesini çıkarma, proje falanda yapma, kaç eve ekmek gidiyor biliyormusun? Anlatmıyım haklısın diyeceksin ?


  • protrek  (04.08.20 08:38:16) 
Birileri o çöpleri toplamalı ama. İnsanlara ekmek kapısı


  • infernalcadre  (04.08.20 08:48:53) 
İnsanlar işlerinden olmasın başka şekilde yönlendirilsin diye dileğimi belirttiğim halde saptırmayın lütfen. Benim arkadaşımın babası da bu işi yaptı sizden daha iyi biliyorum kaç eve ekmek parası girdiğini :)


  • apurucikipi  (04.08.20 11:02:31) 
istanbul'da bazı yerlerde yer altı konteynırları var. çöp kamyonu şoförü tek başına dolaşıp uzaktan kumanda ile kamyonun vincini kontrol ederek konteynırları boşaltıyor.

ancak ara sokaklara bazen günde iki defa çöp kamyonu geliyor ve yol dar olduğu için trafiği fazla durduramıyor. sanırım o yüzden kamyon arkasında çöpçüler hızlı şekilde çöp kutularını kamyona yüklüyorlar. diğer türlü olsa hem alan yeterli değil hem de trafik için zaman kaybı.

ilkel olduğumuz çok alan var. çöpleri toplamaktan önce çöpleri ve atıkları ayrı kutularda toplabilsek belki o zaman çöpçülerin çalışma şartlarına sıra gelir. ama görünüşe göre çok zaman var.
  • biseysorcaktim  (04.08.20 11:34:54) 
@biseysorcaktim
Teşekkür ederim nazik bilgilendirmen için

  • apurucikipi  (04.08.20 23:15:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.