[]

harddisk pert oldu galiba-bana bunu yapmayacaktın ahmet

bilgisayar üzerinde 2 hdd var, ikinci hdd 3 partitiona ayrılmış durumda idi

c de işletim sistemi kurulu. d, e ve f ikinci harddiskte, d de de bir işletim sistemi kurulu idi. hatta ne güzel, isim bile vermiştim onlara
c:
beyin(d:)
ahmet(e:)
mehmet(f:)

olsun

bugün ne oldu ise, ikinci hdd de beyin dışındaki bölümler yalan olmuş. açayım diyorum, biçimlendirilmemiş diyor. ahmet, mehmet olan isimleri de gitmiş, bildiğin e, f yazıyor sadece.

aslında sikimde olmaz, veririm formatı çekerim windowsu ubuntuyu kendine gelir ibneler. ama ahmetin içinde 1997den kalma dosyalar bile var, filmlerim, mp3lerim, bilimum dosya, mailler, yazılar, çizimler her bokum orda idi.

o yüzden çok dertliyim sevgili duyuru kullanıcıları, ne edeceğimi çözemiyorum. bu neden oldu, nasıl düzelir. SystemRoot\System32\Config\SOFTWARE açılmıyor, açılsa da okunmuyor diyor bu hddden boot etmeye çalıştığımda çıkan mavi ekran, çok üzülüyorum. C0000218 hatası mı ne diyor, beni kahırlardan kahırlara sürüklüyor.

google çok güzel bir şey ama bu konuda bir şeyler bilen varsa burada paylaşsın ki yalnızlığımı unutabileyim. çok mutsuzum arkadaşlar, o kadar mutsuzum ki bilip bilmeden chkdsk yapmak bile istemiyorum. acaba d köküne windows kursam tekrardan o partitionlar tekrar görünür mü diye kendimi yiyorum bu uğursuz gecede. ilk defa bir harddiskimin bir bölümü kullanılmaz halde, keşke komple yansaydı kavrulsaydı da yapabileceğim bir şey yok, bu komple gitmiş diyerek avunabilseydim.

imdat. sevgiler.

 
ilk aklıma gelen (git: tr.wikipedia.org) ile disk üzerindeki ihtiyacın olan dosyaları yedeklemen. daha sonra yeni bir kurulum mu, chkdisk mi yaparsın sana kalmış. bu tür bunalım anları için raid sistemini de incelemeni öneririm.


  • atlantiscity  (08.05.10 02:56:13) 
biçimlendirsen de ardından recovery tool vs kullanıp geri getirsen dosyaları?
(bkz: get data back) misal.. her daim işimi görmüştür kendisi..

  • hayal bilgisi  (08.05.10 04:28:03) 
Bilgilerin çok önemliyse bence formatlama, bir ara windows kurulumu yaparken bir disk bölümünü silmiştim(biçimlendirmeden tabii) yanlışlıkla. Bir programı kullanarak o bölümü açmıştım, ama inan hatırlamıyorum ne yaptığımı. Format atmadan o disk bölümünü görebileceğin programlar mutlaka vardır. 1. cevap mantıklı geliyor bana.


  • vrythngfrz  (08.05.10 10:59:57 ~ 11:01:49) 
makinayı hiren's bootcd ile açıp disklerin içeriğini görebiliyor musunuz bir bakın.


  • kimlanbu  (08.05.10 11:45:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.