[]

30 yaşından sonra okunacak bölüm?

30 yaşından sonra gelecege dönük olarak hangi bölümde okunabilir?

Suanda zaten bir universitede calisiyorum memur olarak, calistigim universitede tip ve eczacilik harici butun bolumlere yetecek puanı da alabilirim gibi geliyor.

Esit agirlikciyim, matematige yatkinligim var. Bu yuzden sozel ve esitagirlik puanlari icin 450 üstü, sayisal puanlar icin 350 ustu puanlar alabilirim. Bu da calistigim yerdeki programlara yetiyor. Bilgisayar-yazilim muhendisligi, beslenme diyetetik, havacilik ve uzay bilimleri acilacak orasi olabilir. Psikoloji ya da hukuk olabilir. Taban puanlara baktim, kac netle alinabilecegine baktim, yani olur gibi geldi.

Ne diyorsunuz? Universite okuyacagina kursa git de diyebilirsimiz, hak da veriyorum ama hazir zaten calisiyorum ve çalıştıgım yerde bir programda okumak hem kolay hem avantajli olabilir gibi geliyor.

 
Bilgisayar mühendisliği ya da hukuk mantıklı.


  • dissendium  (03.08.20 21:41:18) 
beslenme ve diyetetik


  • noxell  (03.08.20 21:45:58) 
bence meslek edinmek gibi bir derdin yoksa sosyal bilimlerden birini oku. siyaset, sosyoloji gibi. ufuk açıcı olabilir gerekli okumalarla da desteklenirse.


  • mehmed resad  (03.08.20 22:16:20) 
YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ


  • hayirsiz  (03.08.20 22:18:11) 
@cosmicstring

Universitedeki departmanim geregi bolumlerle cok fazla icli disliyiz. Devam konusunda zaten ogrencilere de cok sıkıntı cikartmiyorlar, bana da çıkacağını sanmam.

Meslek edinme acisindan "bana sifir fayda olsun, hobi istiyorum" modunda değilim, hayatin bin turlu hali var sonucta.

Suan aklimda net bir bolum yok ama sadece "keske 4 sene once atandigimda boyle bir adim atsaydim" diyorum, yeterince de gec kaldim ama belki ucundan kaçırmamışımdır diyorum.
  • akatreil  (03.08.20 22:24:01) 
Hukuk bitmiş
Yazılım mühendisliği olabilir

  • photo85  (03.08.20 23:15:40) 
30 yasinda insan hayata daha farkli bakiyor. Ben olsam psikoloji okurdum mesela. Insani tanimak hayati tanimak daha farkli bir algiyla bu ogretileri lip gecmis tecrubelerinle birlestirmek daha degerli olur kanaatindeyim.


  • andack  (03.08.20 23:24:27) 
Yaşın çokta bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Hangisini seviyorsan, ilgi duyuyorsan, derslerine zevkle gireceksen o bölümü oku derim. Şu "üniversiteye 18 yaşında başlanır" algısı bir tek bizde var sanırım.

Düşüneceğin tek şey, okurken maddi olanaklarının da devam etmesi. Gerisi fasa fiso.
  • freemannnn  (03.08.20 23:30:21) 
hukuk falan yazma pişman olursun.
yazılım müh. +1

  • seyduna6687  (04.08.20 00:03:44) 
Yazılım ya da grafik tasarım, animasyon vs

Teknoloji Çağı’nda mıydık?:)
  • damba  (04.08.20 01:42:56) 
ben de üniversitede memurum. end. müh. kazandım örgünde. haftalık 40 saatlik mesaimi cuma,cmtesi pazar olmasını sağlayacak bir birime geçtim (kütüphane). amir insiyatifi dense de amirler üniversitede sıklıkla değişir ve yeni gelen amir buna razı olmayabilir. ki diğer memurlar da o okula gidiyor maaş alıyor, onun işini de biz yapıyoruz diye arkadan laf gelir.


  • tolgan  (04.08.20 20:47:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.