[]

yurtdisindan turkiye'ye ziyarete geldiginizde

ne alisverisi yapiyorsunuz yasadiginiz ulkeye geri goturmek icin?
benim aklima kalite ve fiyattan oturu kiyafet ile bazi bulamadigim abur cuburlar geliyor. baska ne satin aliyorsunuz?



 
baharat, antep fıstığı, çekirdek, lokum, tarhana.


  • onurrrrr  (03.08.20 11:16:22) 
Kiyafet, taze cekilmis Türk kahvesi, bol bol Türkce kitap.


  • chitosan  (03.08.20 11:38:20) 
Raki +1

Bir de tekstilde Turkiye iyi, bazi markalar/urunler Turkiye'de daha ucuz bazilari daha pahali, bakip ona gore kiyafet alisverisi.

Bir de bazi urun ve markalarin Turkiye temsilcileri doviz kurunu yilda bir ya da iki kez guncelliyor. Dolayisiyla urunler yurt disina gore ucuz kaliyor. Ornek verirsem yurt disinda 1000 Euro olan bir urunun aynisi Turkiye'de 1000 Euro karsiligi TL olarak satiliyor. Ama firma doviz kurunu en son yil basinda guncellediyse Euro'yu 8.20 TL'den degil de 6.60'dan hesapliyor. 1000 Euro'luk urunu dusuk kur cevriminden dolayi 800 Euro'ya alabiliyorsunuz. Ha bir de hava limaninda tax free yaparsaniz 1000 Euro'luk urune 750 Euro'ya sahip oluyorsunuz.
  • crown  (03.08.20 13:09:40) 
Mısır Çarşısı'ndaki Ayfer Kaur'dan evde eksik olan hangi baharatım varsa alırım. Her zaman az miktarda da kuru dolmalık alırım.

Bütün yıl yaptığım listeden seçtiğim kitap alırım. Eskiden Eren'den alıyorum, kapanmış dediler. Bilmiyorum artık nereye giderim?

Şarap. Chamlija, Gelveri ve Kayra'nın Vintage serisinden birkaç şarap var sevdiğim, hediye ettiğim.

Gümüş takı alıyorum.

Paşabahçe'den bardak alıyorum.

İyi birkaç butiği gezip, aksesuar alıyorum. Kumpanya 62 gibi sevdiğim, her yıl kapanıp, on kez yer değiştirmeyen birkaç yer var.
  • buf-e kür  (03.08.20 13:25:02) 
Valla ne istesem elimin altinda (Londra). Hatta tr'de bulamadigim Turk urunlerine ulasim bile cok kolay. Arkadaslar yazdigi kiyafet, takim elbise vs Turkiye'de hem kaliteli, hem ucuz olabiliyor, arti Turk tezgahtar, satis elemani da en ozledigim seylerden biri Turkiye'deki. Ayni samimiyeti ilgiyi yabancida bulamiyoruz.

Lens solusyonu, dis ipi falan da cok ucuzdu Turkiye'de. Hatta duyurum vardi: www.eksiduyuru.com Artan dovizle birlikte son durumu bilmiyorum ne olmustur simdi.

Discide, gozcude doktorluk isiniz varsa gene Turkiye'de halletmek daha mantikli.

Kuru temizleme, terzi fiyatlari da cok uygun Turkiye'de. Oluculuk gibi olacak ama y.disinda yenisini alirim daha iyi, o kadar parayi ne vercem kafasina giriyor insan.
  • neck_and_neck  (03.08.20 14:18:24) 
Giyim.
Saf sahlep.
1 kg bozic antep fistigi.
Pul biber.
Bazi ekstra baharat ve türevleri.
  • logisticsmanager  (03.08.20 14:30:13) 
Kıyafet, kaliteli yemiş/şekerleme (badem ezmesi vb.), türkçe kitap. Döneceğim zaman bunları alıp gidiyorum.


  • burka  (03.08.20 15:11:59) 
ben defter aliyorum. burada istedigim gibi defter bulamadim, guzel olanlarda cok pahali oluyor.


  • durgunfoton  (03.08.20 16:31:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.