[]

hesaplayamadım bir türlü şu faizi (taksit kolay finansbank)

400 liralık bir şeye %2.90 faizle 9 taksite parçalayacağım ama bir türlü hesaplayamadım.

alışverişi yapmadım ama 55 liralık bir işlemi eklediğim resimdeki gibi taksitlendirmek istediğimde 64,59 geri ödeme tutarı oluşuyor.

55 lirayı %2.90 faizle (9 taksit) nasıl hesaplayıp da 64,59 elde ediliyor?

bir de 1 defaya mahsus olarak 5 lira işlem ücretiniz geri ödeme tutarına ilave olarak ilk ekstrede yansıtılacakmış.

demem odur ki, 400 liranın geri ödeme tutarı ne olacak bu durumda?

dipnot: sözelciyim vurmayın ne olur.

 
Merhaba
gece gece taktım kafayı excel'de ayarladım uğraştım fakat finansbank'ın bu matematiğini çözemedim. 55 liraya 1 kere uygulanmış faizinden düşünsek 55x1.029=56.595 lira gibi birşey çıkar. işlem ücretini dahi eklesek 64.59 etmiyor. sonra dedim bunlar aylık olarak kalan paraya faiz uyguluyorlar, işte excel'de kurdum yaptım işlem ücretini de ekledim bu sefer benimki daha büyük çıktı(67.975). banka bunlar, vardır bildikleri diyorum, fakat gözden kaçan birşey olabilir belki.

  • urubitinga  (08.05.10 01:40:18) 
acaba kalan paranın faiziyle birlikte mi oluyor?


ilk önce 5 liraya faiz, sonra ödenenden kalan ayın 4 liranın faizi, sonra 3 vs.

böyle de mantıksız oluyor.
  • elmalili hamdi yazar  (08.05.10 01:53:08) 
kalan paranın faiziyle hesapladım fakat daha yüksek çıkıyor o durumda. Bence işlem ücreti olan 5 lira ilk ay faiz vb. işlemlerden hariç olarak işte orada belirtildiği gibi 7.17+5 liralık bir ödeme bekleyecekler. sonra 7.17'den devam. Fakat 55 lira olan anaparayı nasıl faizlerle oraya getirebiliyorlar anlayamadım. toplam geri ödeme tutarından işlem ücretini çıkarıp 55 liralık anaparaya gittiğimde %8.3 faiz çıkıyor. enteresan.

Düzeltme: Toplam geri ödeme tutarından işlem ücretini çıkarmak yanlış oluyor. 64.59 üzerinden faiz hesaplarsak %17 çıkıyor ve belliki kesinlikle her ay kalan paraya tekrar faiz uygulanıyor.
  • urubitinga  (08.05.10 02:00:41 ~ 02:10:57) 
O 5 lira hesaptan ayrı sanırım. Yani anaparaya faiz eklenip takside bölünüyor, ilk takside 5 lira ekleniyor. Ama anaparaya faiz uygulamada sorun var, çünkü 55 liraya 9 lirayı aşkın faiz uygulanmış ve bu da %17'yi geçiyor. Bu sorunlu durumu aynen uygulamayı kabul edersek; 400 liraya yaklaşık 70 lira faiz gelir, 470 lirayı da 9'a bölersek yaklaşık 52 lira olur. İlk ay 52 lira + 5 lira işlem ücreti, kalan sekiz ay da 52'şer lira ödenir.


  • uyuklayankedi  (08.05.10 02:27:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.