[]

komşu edinme

yeni evli bir çift olarak aslında komşuluğun yaşanır olduğu bir siteye taşındık. genelde çocuklu aileler yaşıyor, sitenin whatsapp grubundan ve dışarıda insanlar arası etkileşimden gördüğümüz kadarıyla insanlar birbirlerini tanıyorlar ve sosyalleşegelmişler - pandemi donemini hariç tutuyorum.

biz karı koca çalışıyoruz ancak ben gördükçe özeniyorum, şehir içine de yakın olmadığımız için evde çok vakit geçiriyoruz kafa dengi bir komşumuz olsa ne güzel olur diye iç geçiriyorum.

durum bu, sorum ise komşu nasıl edinilir? günaydın münaydın selam veriyoruz ama ötesine nasıl geçiliyor? keşke tinder gibi komşu bulma appleri olsa :(

 
>keşke tinder gibi komşu bulma appleri olsa

var kapı ziline basıp 2 parça kek mek bir şey veriyorsun
  • nahtoderfahrung  (02.08.20 21:04:38) 
Benim gördüğüm önce çocuklar arkadaş oluyor, bahçede oynuyorlar. Sonra anneler tanışıyor. Ya da çocuğunuz bahçede oynarken onun yanında durursanız diğer çocukların anneleriyle de karşılaşıp konuşabilirsiniz. Çocuk olunca gerisi gelebilir.


  • dissendium  (02.08.20 21:14:53) 
Ben de aynı durumu yaşıyordum. Sadece karşı komşumuzla selamlaşma seviyesindeydik. Bir keresinde bebekleriyle aşağıda denk geldim, aracınız yoksa sizi götüreyim hastaneye demem yetti. O günden sonra sürekli zili çalıp yemekler getiriyor, bi ihtiyacın olursa kapıyı mutlaka çal diyor. Yani insanların gönlünü kazanmak çok kolay ve tüm olay sadece bu.


  • al basmadan donu var  (02.08.20 21:28:30) 
kokmuştur çocukların canı isterler diye düşündüm deyip birşeyler götürebilirsin +1


  • basond  (02.08.20 21:52:17) 
Kapı komşunuzdan başlayın. Sonra alt komşuya. Tatlı-pişi vb. yapıp vermek en güzeli. Tam da pazar öğlen vaktinde saat 1-2 gibi verseniz bence ikrama geçer. İlla çocuk olmasına gerek yok, hatta siz yeni evliyseniz çocuksuzlar daha iyi olur.


  • megalomaniac  (02.08.20 22:27:37) 
arkadaşın dediği gibi, bişeyler yapıp ikram etmek, özellikle duruma göre, lokma, helva, aşure gibi şeyler olabilir.

zil çalıp bi fincan şeker bizde kalmamış komşum demek.

biz yeni taşındık, bi akşam oturmaya bekleriz demek.

böyle böyle türlü civciklikler vikvikçikler falan.

önemli olan bir nokta var, şimdi akşam eve gelip oh ne güzel takılıyorsunuz, bu işin boku çıkar da sabah akşam birileri gelirse isyan edersiniz.

ikincisi virüs var. bak arkadaşım 2 haftadır hastanede yatıyor, iki haftadır iyileşemiyor, ateşini 40 dan aşağı çekemediler kaldı ki en güzel özel hastanede yatıyor.

böyle de bişey var.
  • hem şişko hem deli  (03.08.20 11:16:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.