[]

Coğrafya'ya ilgili çocuğa hediye

6 yaşında bir yeğenim var.. Coğrafya ve doğa bilimlerine meraklı.. Harita inceliyor okuyor sürekli. Dünyadaki tüm ülkelerin yerini ve turistik yerlerini biliyor. Bilmekle kalmayıp çıkarımda bulunuyor.. Örneğin annesi kahvaltı hazır git babanı uyandır dediğinde, Şili'nin haritadaki görünümünden yola çıkarak.  - Babam Şili gibi uzanmış yatıyor diyor..

Yine harita incelerken bazı ülke bayraklarının ingiltere bayrağına benzemesini sorgulayıp sömürgeciliği öğrenince ingiltere de amma sömürmüş diyor.

Kurbanda ailesi bağış yapmış.. Kurbanınız Nijer'de kesilmiştir diye mesaj gelince. -Nijer mi hımm Çad'ın hemen yanında olmalı demiş..

Dünyanın oluşumuyla ilgili kitabı var.. Örneğin 300 milyon önce şunlar olmuş diye okuduğunda çok heyecanlanıyor. Başkalarına uzun uzun anlatıyor öğrendiklerini.

Şimdi ben böyle bir çocuğa hediye alacağım. Ufkunu genişleteceği çok sevineceği bir hediye olsun istiyorum.. Birçok kitabı var.. Haritada ülke eşleştirme.. Tarihi eserleri ülkelerle eşleştirme gibi. Bunların dışında ne önerirsiniz?

 
Yeğeninize bayıldım :) Ben küçükken hep şu küre dünya haritalarına özenmiştim ama kimse bana almamıştı. Yeğeninizin var mı? Havalı bir küre alırsanız odasına koyar. Bir de eski gezginlerin (Marco Polo, Macellan vs.) seyahatlerini okumak hoşuna gidebilir, yetişkinler için yazılmış kitapları bile okuyabilecek gibi geldi.

Yıldızları görebileceği bir şehirde yaşıyorsa teleskop bile alabilirsiniz; dünyayı yalamış yutmuş, uzaya açılabilir.
  • wish i could find a way to disappear  (02.08.20 17:06:13) 
Tablete veya bilgisayara erişimi varsa geoguessr premium hesabı :D bilgisayar ekranına bakması pek iyi değil tabii ama tam onluk oyun.


  • glamdr1ng  (02.08.20 18:01:55) 
TÜBİTAK - Bilim Çocuk
National Geographic Kids (Çocuk Dergisi)

Bu iki dergiden birine (ikincisi daha uygun) bir yıllık abonelik yaptırabilirsiniz. Her ay dergi evine gelir, poşetimden çıkarır, bakar, inceler :) hem bilimle hem de coğrafyayla alakalı şeyler bulur. Bir senelik aboneliğe özel hediyeler de oluyordu. Her ay derginin yanında hediyeler geliyor, dünyanın değişik yerlerinden hayvan kartları gibi mesela.
  • damba  (02.08.20 18:09:58) 
Küre dünya haritası bence de iyi fikir.

Doğa bilimlerine ilgiliyse şunun da çıktısını alıp boyatmak istersiniz belki: christinawarinner.com
  • evrim halkasi  (02.08.20 18:28:35) 
@wish i could find a way to disappear çok havalı olmasa da küre haritası var. teleskopu ben de düşündüm ama nasıl özellikte bir telekop almalıyım onu araştırıyorum. ankara'da ne kadar iyi olur bilemedim.

@glamdr1ng geoguessr güzel fikir.. düşüneciğim.

@damba tübitak çocuk var.. adını hatırlayamadığım bir dergi daha var. ama bir sorayım national kids yoksa olabilir.

@evrim halkasi boyama kitabı çok güzelmiş. teşekkür ederim.
  • jepa  (02.08.20 19:04:03) 
Kozmik Anafor teleskop yerine dürbün ile başlamayı öneriyor. Belki dürbün düşünebilirsiniz.


  • evrim halkasi  (02.08.20 19:12:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.