[]

Üniversite Tercihi

Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü mezunu oğlum için üniversite tercihinde birkaç seçenek var:
A- Müzik ile ilgili bölümler:
Konservatuvar istemiyor, öğretmenlik istemiyor. Bilgi üniversitesi müzik veya bir kaç üniversitede bulunan müzik teknolojileri olabilir diyor. Bir enstrüman da yoğunlaşmak yerine bilgisayarlı müzik ve kayıt işleri ilgisini çekiyor. Bu bölümlere girebilmesi için yetenek sınavlarını geçmesi gerekiyor (en az bir tanesini geçebilir).
B- TYT puanı ile Ege, Dokuz Eylül veya Yaşar üniversitesi vb 2 yıllık bilgisayar programcılığına girebiliyor. Benim işim olması nedeniyle bu işe aşina.
C- Yabancı dil puanı ile (411, 12900 lerde) Çok önde gelen üniversitelerin değil ama ikinci sıralarda gelen üniversitelerin mütercim tercümanlık, turizm rehberliği bölümlerine girebiliyor.
D- Yurtdışında (ab ülkeleri olamıyor eksisozluk.com) Ukrayna, makedonya, gürcistan vb ülkelerde sınavsız 4 yıllık mühendisliklere gidebiliyor. (Türkiyede sözel puanı ile 4 yıllık fakültelere girebiliyor ama istemiyor)

Bu seçeneklerin hepsine eşit mesafede, siz olsanız hangisini seçerdiniz ? Teşekkürler

 
ilgisine göre;
bilgi'ye gitsin, sonra yurt dışına uzansın.

2 yıllık bilg. programcılığında öğrenceği her şeyi dışarıda da bir şekilde öğrenir diye düşünüyorum.
yabancı dil olayı iyimiş ama taşraya gidip de körelebilir. yabancı dil yazıp yurt dışına nasıl gider diye düşünüyorum ben hep :/
mühendislik sevmiyorsa çekilecek çile değil, diğer seçeneklere bakarsak. (hem mühendislik hem konservatuvar mezunuyum)


yani en mutlu olacağı şey müzikse bilgiye girsin, evrensel bişey. bir de bilginin yetenek sınavı zor ve biraz başka. orada okuyanlardan destek/fikir alsın önce.
olmuyorsa yabancı dil diyorum.
  • jimjim  (02.08.20 14:21:05) 
B ve C yi elerdim eğer ilgisi devam ediyorsa A yoksa Makedonya


  • shredd  (02.08.20 14:40:03) 
a


  • anarsika  (02.08.20 14:40:43) 
A ya da D


  • punkie  (02.08.20 14:48:34) 
tercumanlik cok guzel is. Cok iyi getirisi var ozellikle simultane ceviri yapiyorsan ki yapan az o yuzden getirisi yuksek. Hem de is disinda stresi yok. Yani is bitti mi tamamen bitiyor.

Bence bilgisayar yazilim gibi gereksiz sismiyor da cunku herkeste bi "aggbii ingilizce mi o ne ya herkes biliyor onu artik kiskiskiskiskehkehkeh" algisi var. Bak surada cevap verenlerden bile c diyen yok. Ki ingilizce olmasina da gerek yok tabii baska bir dil de olabilir
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (02.08.20 15:36:31) 
ytü ses mühendisliği'ni bir araştırsın bence. tam istediği o gibi geldi bana. bilgi'de iyi olmalı diye tahmin ediyorum.
vizyoner bir genç olmalı takdir ettim doğrusu. böyle niş alanlara yönelmesi hoşuma gitti.

  • ezkaza  (02.08.20 18:14:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.