[]

Yatirimlik ev tam olarak nedir

Henuz gelismemis ama gelismekte olan bir semtteki evler mi yatirimlik oluyor? veya kira getirisi yuksek olan evlere yatirimlik ev diyebilir miyiz?
10 yasindaki bir binadaki bir daire yatirimlik olarak degerlendirilebilir mi? Bu gene bolgeden bolgeye degisiyor degil mi dogal olarak? Atiyorum kadikoy merkezdeki bir bina yatirimlik olabilir mi? Yoksa zaten degerine ulasmis midir oradaki bir ev?



 
Ben aldım mesela istanbulda yaşıyorum ama memleketten aldım, az az kira getirecek, krediyi öderken çok zorlamıcak 1+1 ev. Bence yatırımlık kişinin kendinin oturmayacağı, daha küçük bi ev, semt falan farketmez gibi gelio


  • paramolacak  (02.08.20 13:14:50) 
Önümüzdeki dönemde değer artışı beklenen eve yatırımlık ev denir. Mesela:
1) Gecekondu mahallesine yapılan ilk yeni evdir, etrafı kötü diye ucuza satılır, etrafı kentsel dönüşüme girince fiyatlar tavan yapar.
2) Tarihi eser konumundadır, yıkılır yenisi yapılır diye beklersin, yenisini yapınca tavan yapar.
3) Kenar mahalledir, etrafına bir yatırım yapılacağı bilgisini alırsın (fabrika vs), yatırım yapılınca çalışanlara yüksekten kiraya verirsin.
4) Kenar mahalledir, metro vs gelecek bilgisini alırsın, gelince fiyatlar artar vs vs.

Yani temel olarak bir "bilgi"ye istinaden yatırım yapılır genellikle. Eğer öyle bir bilgin yoksa, emlakçıların elinde maskara olursun.
  • roket adam  (02.08.20 15:43:30) 
@roket adam
Çok güzel açıklamış aslında. Cehreyi değiştirecek bir yatırım olmadığı sürece muhitte ciddi bir fiyat artışı beklenemez. Cekmekoy'den 3+1 daire almıştık metro yapılmadan önce, ee yapıldı öyle çok da tatmin olmadım. Şimdiki aklım olsa sisli Kadıköy Beşiktaş gibi daha cazip ilçelerden kümes kadar da olsa satın alırdım. Şişli merkez mahallesindeydi eski ofisim. Yıkıp yıkıp yenisini yapıyorlardı. Oradan 40 yıllık 50 yıllık daire almak bence çok mantıklı.

  • allah yazdiysa bozsun  (04.08.20 10:16:41) 
Bana göre - değeri artacak olan
- her zaman alıcı bulabileceğin
- yüksek kira getiren yahut hızlı kiralanan
- semt olarak arsa bedeli değerlenen, yaşam kalitesi yüksek veya bulunduğu bölgede talebin çok olduğu taşınmazdır.
Çevrede kolay ulaşım, market yakınlığı vs her zaman değeri artırır.

Bunlar genç bina için.
Eski binayı ucuza kapatıp kentsel dönüşümde müteahhite oynamak da bi seçenek ancak müteahhit bulmak da kat maliklerini ikna etmek de çok zor.
  • photo85  (04.08.20 11:10:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.