[]

Şöyle bir seçim vaadi nasıldır?

Gece gece arkadaşlarla araba fiyatlarını konuşurken şöyle bir fikir geldi.
Muhalefet partilerinden biri dese ki araba ve telefondaki ötv yi kaldırıcağım sadece normal bir vergi alacağım. Yani gelişi 100 bin olan araba 300 bin değilde 130 140 bin olacak. Bu nasıl bir seçim vaadidir ve sizce inandırıcılığı var mı?



 
Ne yazıkki uygulanması mümkün değil. Bu sebeple vaad verilemez. Ha yalandan söylenir de kim inanır kim yerse... O ayrı.


  • sorularimicinfeykhesap  (02.08.20 03:30:21) 
tr nin tek kazanci vergiler, uretim yok, bu mumkun degil


  • müptezel dostoyevski  (02.08.20 03:36:37) 
konu sadece vergi almak değil. tüketim ile yurtdışına giden para miktarını sınırlamak.

araba ucuzladı ve herkes satın almaya başladı çok güzel bu araç nereden geliyor almanya, japonya vs bu ne demek sen oluk oluk parayı bu ülkelere akıtıyorsun demek. bu ülkenin kaldırabileceği bir durum değil bu.
  • orpheus  (02.08.20 04:12:24) 
orpheus

ulkenin kaldiracagi durum degil diyorsun da millet arabaya binmesin mi? turklere araba manyagi diyorlar, ingiltere'de yilda 3 milyon 0 araba satiliyor, turkiye'de 300 bin.

bir kisi de cikip demiyor ki araba neden luks oldu bu devirde.
  • baldur2  (02.08.20 05:28:09) 
Ekonomik boyutunu kenara birakirsak, arabasinin degeri yari yariya dusecek bircok insan da bu durumdan memnun kalmayacaktir.


  • brkylmz  (02.08.20 10:23:01) 
Araba sahibi olan insanların hiçbirinden oy alamaz
Tüm devlet yatırımları vergiler üzerinden yürüyor, devlet yatırımları azalır, devlet yatırımlarında çalışan kimse oy vermez.

Dolayısıyla tamamen patates bir vaat. Türkiye'de araba satışları şu anda rekor seviyede, pazarda fiyatlarla ilgili herhangi bir sıkıntı ya da endişe yok.
  • roket adam  (02.08.20 15:45:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.