[]

TM den 47 bininci olmak iyi mi?

Yoksa çok sıeadan bir rakam mı? Bunu olan kişi için tembel veya kafası basmıyor bir daha sınava hazırlanmasın yorumu gerçekçi mi?




 
ilk elin günahı olmaz, ama 2.seferde böyle bi sıralama iyi değil.
çalışmamış ama iyi birinin sıralaması da böyle olabilir

  • owaki  (02.08.20 00:41:33) 
bu sıralamayla iyi bir bölüme girebilir mi girer, istediği ne bilmiyoruz.


  • nahtoderfahrung  (02.08.20 00:44:03) 
Hayır gayet iyi bir sıralama. Eşit ağırlık başarı sıralaması 900.000'den daha fazla öğrenciyi barındırıyor. İlk 50.000 iyi bir sıralama. Başarısızlık olarak görmek çok yanlış olur. Üstelik bu sene başarı sıralamalarında geçmiş yıllara göre oldukça farklılık var. 47. olan kişi eğer aynı puanla geçen sene sıralamada olsaydı 15-20 bin öne geçebilirdi.

"tembel veya kafası basmıyor bir daha sınava hazırlanmasın yorumu gerçekçi mi"

Gerçekçi değil ve çok saçma bir yorum.
  • GoodMorningTeacher  (02.08.20 00:47:16) 
İkinci seneye bırakmak riskli iş. Bu sene puanlar inanılmaz yükseldi, ikinciye hazırlanan birçok insan umduğunu bulamadı. Bu sene eğitim öğretim nasıl yapılacak belli değil. Uzaktan eğitim var diye 12. sınıf konularının çoğu aslında işlenmiş olmasına rağmen kolay sordular ayt yi sonuç bu oldu. Her şey çok belirsiz. Söylediğiniz sıralamadan çok daha kötülerini yapıp bir sonraki sene üç bine çeken insanlar tanıdım eşit ağırlıkta. Disiplinli bir çalışmayla yapılmayacak bir şey değil. 47 bin sıralamanın kötü olduğunu düşünmüyorum.

Tek bir sıralamaya bakıp birinin tembel mi zeki mi olduğunu anlamak çok doğru değil. Sınav anında her şey olabiliyor sonuçta. Elimizde olmayan şeyler var. Ama ikinci sene hazırlanmak sabır, disiplin, güzel bir ruh hali gerektiren bir şey. Kimsenin dediğine bakarak da karar vermeyin. İstemediğiniz bir şeyi hayatınız boyunca yapmak yerine bir sene daha ders çalışırsınız olur biter. Çalışmadan 47 bin yapılmaz zaten en 15 ayt matematik gerekir o sıralamaya.
  • black holes in the sky  (02.08.20 00:52:04) 
hedefinizin ne olduğuna göre değişir. ilk bine oynayan biri için 10 bin çok kötüdür mesela.

söylediğiniz şeylerin sıralamayla doğrudan bir ilgisi yok. ilk senenizse düzgün bir çalışmayla daha iyisini yaparsınız bence. edebiyat ve coğrafyayı zaten yüksek yapacağınızı varsayarak konuşuyorum. matematiğe abanın bu iş çözülür. düzgün matematik neti yaparsanız çok temiz yükseltirsiniz bu sıralamayı.
  • rusalka  (02.08.20 01:50:19) 
polyannacı olmayacağım. kötü değil ama iyi hiç değil. kimse kimseyi kandırmasın burada şimdi.

üniversite sınavına 11 yıl önce girmiş bir mühendislik bölümü kazanmış abin olarak üniversite bittikten 5 yıl sonra girip hiç ders çalışmadan 98 bin oluyorsam kusura bakma ama kötü.

biraz matematik yapsaydım şimdi hukuk okuyor olurdum.
  • blue eyes white dragon  (02.08.20 01:57:59) 
Eğer yaptığı yanlışlar daha çok sözel alanındaysa ben ikinci seneyi denemesini tavsiye ederdim. -motivasyonu varsa- temeli olan bir öğrenci için TM’de ilk 30-25 binde sıralama yapmak zor değil diye düşünüyorum. Çalışınca olacak alanlar : Türkçe, Sosyal, Edebiyat, Mat 2.kıısım.

Mat 1 belki çok çalışsan da zekaya, hıza pratikliğe bakar. Ama tm’de çoğu alan çalışınca karşılığını alacağın alanlar. O yüzden tekrar çalışılabilir eğer motivasyonu, istediği bir yer varsa.
  • damba  (02.08.20 02:02:40) 
gayet iyi bir sıralama yahu. sırf kendileri iyi sıralama yaptıkları için burada milleti aşağılıyorlar. egonuzu sevsinler.


  • nothing in my way  (02.08.20 12:02:44) 
Nesi iyi anlamadım?
Ben TM’den 11 binlerde bir sıralama yakalamıştım dershaneye dahi gitmeden. Hele hele orta öğretim puanım da 40 üzerinden 31 olmasına rağmen.
Önemli olan sıralamadan ziyade hangi bölümü istediğin ve o bölümden hangi üniversitelere puanının yettiği..
  • otopsicocugu  (02.08.20 12:19:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.