[]

ülke virüsten kırılıyor mu?

Sağlık bakanının tweet'inin altındaki yorumlara bakıyorum 10-15 dk'dır.

İnsanların lokal gönderdiği verilere göre ülke virüsten kırılıyor olmalı. Ki açıkçası bakanlığın sunduğu veriler bana da 2 aydır gerçekçi gelmiyor.

Başlardaki kriz yönetimleri fena değil gibiydi ama şimdi ölen ölsün kalan sağlar bizimdir kafasındalar direkt. Çalıştığım şirket bile rakamları baz alarak Ağustos sonu ofisi açma planları içinde.

Bir de bu işin tatil dönüşü var, tatilciler dönünce bi dalga daha olacak muhtemelen.

Siz ne düşünüyorsunuz?

twitter.com

 
Bu işin tatil dönüşü diye bir aşaması kalmadı. O aşamanın geçildiği çok oldu. Plajlar, alışveriş merkezleri, parklar... her yer dolu. İnsanlar maskeyi dirseklerine takıp geziyorlar. Kaç haftadır sokağa çıkma yasağı yok. Üstüne TYT ve AYT başta olmak üzere sınavlar yapıldı. Toplu taşımada mesafe denen bir şey yok. Herkes yan yana oturabiliyor. Ayasofya şovuyla herkes oraya gitti. İpin ucu çoktan kaçtı. Tedavi başarısı nedeniyle ülke kırılıyor diyemem ama vaka sayısında belirgin bir azalma olmadığını söylemek çok kolay.


  • dissendium  (01.08.20 23:41:21) 
iki uc hafta once mersinli yakinlarimizla konusurken 'mersinde tum hastaneler dolmus, bu yuzden sihhiye cadirlari kuruldu' vs dediler. Bunu birbirini tanimayan uc ayri aile soyledi. Belediyede calisan amcama sordugumuzda '(mersin chp belediyesi bu arada) 'yok abi ne cadiri?' dedi ki sonrasinda da hicbir yerde gormedik. keza istanbul'da cerrahpasa'da yer yok denildi, sonrasinda bunun da dogru olmadigini ogrendik. cogu kulaktan dolma bilgiler.

ha resmi rakamlar %100 gercegi yansitiyor mu? Hayir, zira test her zaman dogru cikmiyor, test sayisi az ve hasta oldugunun farkinda olmayan bile insanlar var.

Bir de isin su yonu var; hayati komple durduramayiz istesek de. Avrupada da durum bu, vakalar yine artiyor cunku insanlar bir yerde normale donmek zorunda. Bizde de oyle boyle normale donuldu, artik onlenemez duruma gelince yine tedbirler baslayacak muhtemelen.

Siz yine de tedbiri elden birakmayin, kalabaliklara girmeyin, hijyeninize dikkat edin. Bu virus bir yere gitmedi, bizimle. Uzunca bir sure de olacak. Sosyal medyada her cikan habere de inanmayin. Ruh sagliginizi cok etkiler bu durum.
  • fraise  (01.08.20 23:42:49 ~ 02.08.20 14:10:53) 
Şu saatten sonra zannetmiyorum mart nisan aylarındaki gibi evde kal çağrıları, sokağa çıkma yasakları uygulansın. Çok zor. Okulların açılması var bir de. Uzaktan eğitimin kimseye yarar sağladığını düşünmüyorum. Sistem ilerlemekten hayat devam etmekten geri duymuyor. Aşı için umutlu çalışmalar var ama zaman gerektiriyor hala. İlaç bulundu mu son zamanlarda takip dahi etmiyorum. Ülke kalabalık, bazı şehirlerin nüfus yoğunluğu çok fazla. Bazı işleri bir yere kadar erteleyebiliyoruz, çıkıp yapmak gerekiyor. Maske, mesafe, temizlik tedbiri oldukça basit ve uygulanabilir bir önlem ama halkımız uymuyor. Devletin de elinde yapacak bir şey kalmadı. Maske cezaları ve sokağa çıkma yasakları uygulanırken bile insanlar bunu deliyordu, şimdi uyulmamasına şaşmamalı. Umarım ilerleyen günlerde her şey daha güzel olur.


  • black holes in the sky  (01.08.20 23:47:19) 
Vakaları gerçek ve doğru kabul etsek bile günlük 1000 vaka az değil.

bayram etkisini görmeden vakalar artış eğiliminde.

ya durumu kanıksayacağız. bin armış dört bin artmış sallamayacağız.

ya da tedbire devam. günlük 1000 vaka sayısı ile okullar mümkün değil açılmaz. hele üniversiteler 0 ihtimal. belki vaka artışı az olan illerde ki lise ilkokul açılır anca. daha sinemaları açmadılar.
  • fezagezgini_4  (01.08.20 23:55:53) 
o verilere maalesef bir süredir inanamıyorum


  • basond  (02.08.20 09:58:11) 
benim düşüncem insanların mal olduğu ve ellerini ağızlarına burunlarına soktukları yönünde yıkamadan. her yer açık, kapalı mekanlarda bile camlar açık oluyor hani kafeye bara gittin püfür püfür esiyor yaz olduğu için öksüren tıksıran da kalmadı nasıl bu kadar bulaştırabiliyor insanlar kendilerine hayret ediyorum.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (02.08.20 10:17:13) 
Bir not :

Malatya Valisinin günlük 100 vaka olduğunu söylediği bir dönemde Sağlık Bakanlığı Malatya’nın da içinde olduğu 7 ilden oluşan bölge için günlük 45 vaka açıklıyor. .
  • burya  (02.08.20 10:25:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.