[]

Suçlulara duyulan hayranlık

Az önce Josef Fritzl davasını okudum. Kızını bodruma kapatıp 24 yıl boyunca orada tutmuş ve tecavüz sonucu 7 çocuk doğurmasına sebep olmuş. En sonunda her şey ortaya çıkıp adam hapse atılmış. Kadınlardan adama o hapisteyken neredeyse bir yıl içinde evlenme teklifi içeren 250'den fazla aşk mektubu gelmiş. Aynı şey Charles Manson'a da olmuştu sanırım.

Nedir bunun sebebi? Hastalık değil mi bu?


 
stockholm sendromu ?


  • fezagezgini_4  (01.08.20 15:15:32) 
Stockholm sendromunda kendilerine zarar veren kişiye hayran olmuyor muydu insanlar? Bu suçlular hayranlara bir zarar vermemiş ki, hayranlar da olayları öğrendikten sonra hayran olmaya başlamışlar zaten.


  • aramızda kalsın  (01.08.20 15:16:47 ~ 15:17:25) 
Gecen gun ben de bunu dusundum :)
Bi film seyrettim, gercek hikayeye dayaniyordu. Hikayeyi arastirirken katiller adina acilmis "fan sayfalari" gordum. Inanamadim.

Bana soyle geliyor.. bu hayranlik duyanlar zayif kisilikler. Icten ice o "heyecani" kendileri de yasamak istiyorlar belki de. Kendi yapamadiklari seyi yapani gorunce de katili celebrity yapiyorlar gozlerinde. Hele bi de katil karizmatik bi tipse kacinilmaz oluyor bu durum. Benim baktigim katiller iki guzel kizdi. Garip ama fanlar da yine kizlardi. Kizlarin guzelligi etkili olmus olmali. Hadi onlar ergen kizlar..
boyle tehlikeli adamlara hayranlik duyan yetiskin kadinlara ben de hic anlam veremiyorum. Yahu senle ilgilense o adam sen de kurban olucan bi sekilde bi gun.. aslinda bunu da arastiracaktim film sonrasi, killer fascination falan diye.. kaldi oyle ama, muhtemel yine zayif kisilik + psikolojik rahatsizlik kombosudur ne olacak baska
  • Kittie  (01.08.20 15:21:35) 
dark triad.


  • pamplona  (01.08.20 15:32:07) 
Patolojik bir durum. Bu kadınların submissive olduğuna yemin edebilirim. Altından başka bir ton sıkıntı çıkar, psikoloji bilen birinin olaya bakışı çok farklı olacaktır elbette. Benim anladığım şiddet, iskence yapan birini güçlü addedecek kadar kafayı yemiş oldukları. İşin içine cinsel arzular da karışıyor çoğunlukla, böyle bir erkeği çekici bulmalarını sağlıyor. Kız çocuklarının babayi ideal karşı cins olarak kodladigi ilk çocukluk yıllarından taşınan bir travma muhtemelen. Baba agresif, şiddet uygulayan, acımasız bir kisilikse bilinçaltında bu özellikler ideal erkeğin olmazsa olmazlarina dönüşüyor. Benim psikoloji bilgim bu kadar ama konunun uzmanlarından da dinlemek isterim. Bayağı enteresan bir mevzu çünkü.


  • epistemic_regress  (01.08.20 15:38:19) 
Dark triad,kadınlar zararsız tavşanları sevmez,zararlı olan fakat kendini dizginleyebilen tavşanları sever.


  • shredd  (01.08.20 16:12:31) 
(bkz: hibristofili)


  • nahtoderfahrung  (01.08.20 20:40:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.