[]

Fransa: Sophia Antipolis, Antibes, Valbonne, Nice, vs.

Merhaba,

Oralarda yaşayan, çalışan, okuyan var mı? Sophia Antipolis'teki bir kurumla iş görüşmem var. Çok ümitli değilim ama ön araştırmaya başladım.

1) Toplu ulaşım kullanacağımı düşünürsek, nereden ev tutmak lazım? Nice arabasız olmaz herhalde. Sophia Antipolis'e de haftasonu otobüs yokmuş. En uygunu Antibes gibi görünüyor. Sizce?
2) Postdoc maaşları aylık brüt 2650€ görünüyor, benimki de bu civarda olur sanırım. Şirketlerdeki deneyimli mühendis maaşları daha yüksektir mutlaka, ama benim şu anki hedefim gelir-gideri eşit tutup oradaki süreyi tamamlamak ve başka bir araştırma pozisyonuna geçmek. Tek yaşayacak biri için sizce nasıl bu para?
3) Hava sıcaklığı İstanbul gibi sanırım, ama İstanbul'dan daha nemli bir yerde direkt öleceğimi düşünüyorum. İklim nasıl oralarda?
4) Vegan olarak hayatta kalmak zor mu? Restoranlarda keyfi yemek yemek çok önemli değil, zaten para da yetmez, ama marketlerde seçenek olması önemli. Vegan peynir, soya sütü filan da önemli değil pek, ama meyve, sebze, bakliyat, kuruyemiş gibi şeyler pahalı mı?
5) Bir de Sophia Antipolis kampüsünde yemek sorunu var. Inria'nın yemekhanesi varmış galiba. Orada bir şey bulunur mu, ya da kampüste başka seçenek var mıdır? Fransa veganlık konusunda çok iyi değil sanırım ama çok kültürlü bir teknoparkta bir vegan popülasyonu vardır diye tahmin ediyorum.
6) Orta yaşlı bir Türk erkek olarak ev bulmak zor olur mu?
7) Maaş şartı sağlamadığından blue card alamayacağım sanırım. Ama yine de bunun Fransa'da veya Avrupa'nın başka bir yerinde, önümüzdeki yıllarda süresiz oturum almaya bir katkısı olur mu?

 
Oralarda yaşamıyorum, aramda 3-4 saat var.
1)fransada çok ufak yer disinda arabasiz olmaz yer yok, aksine arabali olmaz yer daha fazla. Park yeri sikinti, trafik sikinti vs. Bisiklet al hayatini yasa.
2)kira bilmiyorum ama fena para değil. Ben 3.5 yil deneyimliyim, 3100 brut 2600 civari net aliyorum ama turistik yerde degilim tabi. Ama 2100 euroya yakin tek kişi güzelce yasarsin.
3) su siralar 40 civarı. Nemli ve sicak.
4) fransa bu konularda tam senlik. Marketlerde Türkiye'den cok daha fazla secenek var vegan bio vs diye. Bir suru restoranda var. Gida ve yemek çok onemli Fransızlar icin.
5) bilmiyorum.
6) erkeksin diye olmaz, türküsün diye olmaz. Eger calisacagin okuldan gerekli belgeleri alırsan ve banka hesabin da aciksa bulursun ama Fransa'da Türkiye'deki kadar kolay degil. Dosya hazirlicaksin, ev sahibine dosya vereceksin. Onlar degerlendirecek vs. Ama Türkiye'den daha kolay bekar misin erkek misin gibi sacmaliklar yok.
7) suresiz oturma diye bir sey yok fransada (yanlis bilmiyorsam) 1-2-5-10 yillik izinler var. Cok bilgim yok malesef blue card vs.
  • logisticsmanager  (01.08.20 15:32:17) 
+ gelir vergisi odeyeceksin. Gecen sene itibariyle otomatik bu (ben 2600 alirken 250 euro kesiliyordu ama evli oldugum icin su an ayda 35 euro falan kesiliyor).

Sizde de tahminen 100 euro civari kesilir kısacası 1800-1900 civari net olur. Gene iyi tek kisi icin.
  • logisticsmanager  (02.08.20 00:19:50) 
orada yaşamadım tüm sorularının cevabını bilemem ama o bölgede araba sıkıntı +1 bisiklet motor daha kolay
sıcaklık aynı akdeniz iklimi yani sıcak
vegansan sorun yaşayacağını sanmam oralar daha bi bol seçenekli
  • basond  (02.08.20 09:51:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.