[]

Seyyar araca elektrik baglantisi nasil yapilir?

Bir triportore elektrigi nasil baglariz buzdolabi kullanabilmek icin? Aku lazim galiba bu akuler nasil doldurulur kullanim suresi nedir, kapasitesi nedir, kullanmamiz gereken turu nedir?




 
Buzdolabının veya kompresörün markasını modelini 12 volt/220volt bilgilerini vermediğin için net cevap verilemez.

220 volt büro tipi buzdolabı için sana örnek verileri söyleyeyim. 90 litre buzdolabının günlük enerji tüketimi ortalama 350watt. Bu ortalama fabrika değerleri. fabrika değerleri, içindeki gıdanın soğutulmuş ve günlük 5 kez 20 şer saniye buzdolabının kapağının açılmasıyla elde ediliyor. Buzdolabı yoğun kullanılacaksa bu değer 2 katını geçebiliyor. Farzedelim buzdolabı günlük 600watt harcasın. Bunu akü ile kullanacaksan akün 24 saat bu değeri sağlamalı. Araçlara takılan normal akü kullanacaksan, bu aküler derin deşarja uygun değildir. Kapasitesinin ortalama %50 sine geldimi boş görünür. Bundan dolayı derin deşarj aküsü kullanman daha faydalı olur. Akü kapatisesinin %80-90'ını kullanabilirsin. Tabi bir de 12 voltu 220 volta çeviren inverter kullanman gerekli. İnverter kayıpları ortalama %5-10 arasındadır.

İşin hesap kısmına gelirsek;
Buzdolabı için 24 saat gerekli enerji miktarı: 600watt
%10 inverter kaybı: +60watt
Lazım olan enerji: 660watt

660watt/12volt = 55amper (24 saat gerekli olan akü amper değeri)

Piyasa aküsü alacaksan minimum 100amper.
Derin deşarj akü alacaksan minimum 72amper.
Bunlara ek olarak bir adet tam sinüs 1000watt inverter.

Triportor sürekli seyahat halindemi olacak yoksa bir noktada sabit mi duracak bu bilgileride vermedğin için şarj türünü net belirleyemeyiz. seyahat halinde olacaksa bir ihtimal daha güçlü şarj dinomosu takılarak yolda giderken şarj edilmesi sağlanır. Eğer evde şarj edecekseniz, buzdolabını günde kaç saat kullanacağınızı bilmediğimiz için yine bir şey söyleyemeyiz. 24 saat kullancaksan aküyü bir değil iki tane alırsın birde akü şarj cihazı alırsın. Birini evde şarj ederken diğerini kullanırsın ertesi gün full şarjlı olanı kullanırsın.

Hiç veri vermediğin için uydurabildiğim senaryolar bunlar oldu. En garanti bilgiyi, kullanacağın buzdolabının etiket bilgileriyle beraber triportorle bir oto elektrikçiye giderek elde edebilirsin.
  • krtkartal  (01.08.20 13:26:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.