[]

avcılar vs beylikdüzü (ev alım, insan profili, yaşam vs)

öğretmen olarak avcılar gümüşpala'da bir okula atandım (ilk tercihlerim beylikdüzü idi). niyetim kira yerine birikimimi (bir miktar kredi de çekerek) değerlendirmek. kötü bir muhitten gelen biri olarak, sakin bir hayat, görece düzgün insanlarla muhattap olmak istiyorum. yürüyüş yapabileceğim, bisiklet kullanabileceğim, oturup kahvemi içebileceğim yerlerin olması tercih sebebi, çok büyük beklentim yok.

avcılar'daki mahalleyi ve çevresini bugün gezdim, göl kısmı çok hoşuma gitti (esenler'den sonra). denizköşk kısmı da mesafe olarak iyi ve güzel gibi henüz gezmesem de. orada ev için düşündüren deprem riski olması. beylikdüzü'nü seçersem de metrobüs ile vesait yapacağım, ona da çok gönlüm yok. yakın olan yakuplu kısmı, ancak orası da pek iyi durmuyo gibi.

yatırım, insanlar, boş vakit değerlendirme özelinde düşünürsek hangisi daha mantıklı veya farklı nelere dikkat edebilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim. daha önce hiç ev alma deneyimim olmadı.

 
Abi avcılarda herkes mecburiyetten oturuyor sen bide ev alıcam dıosun. Ben alma derim insan profili zaten berbat hadi onu geçtim alacağın bina muhtemelen istanbul depreminde allah korusun yıkılacak ilk binalar arasında olur.


  • paramolacak  (01.08.20 02:02:12) 
Yakuplu-Hasırcılar arkasındaki mahalleyi gezdiniz mi? Bence kötü değil orası.

Hürriyet Caddesi-Sancaktar Caddesi var Yakuplu Mahallesi’nde. Evler sitelerin içinde çoğunlukla, sokaklar geniş, İstanbul’a göre yeşilliği iyi diyebiliriz. Ama arabanız yoksa o mahallede kahve içeceğiniz bir yer bulamazsınız, ama kendi kahvenizi site içinde bahçede içebilirsiniz :) Ben o mahalleyi seviyorum baya, metrobüse çok yakın kısmı güzel ama uzak olan tarafı Çingene mahallesi, oralara dikkat.

Bunun yanında o mahalle de fay hattı üzerinden geçiyor diye biliyorum. Nezih ve az insan olması binaların çok katlı yapılamaması çünkü izin yok yüksek binalar çıkmaya oraya.

Ama şunu söyleyebilirim bir sürü insan Beylikdüzü’nde yaşayıp İstanbul içine giriyor sabahları metrobüsle. Beylikdğzğ’nden her gün metrobüsle çıkmak, sonra mesai saatinde dönmeye çalışmak zulüm adeta. Boş metrobüs bulamıyorsunuz ki binesiniz bi kere. Dakikalarca bekleyip bekleyip en dolu metrobüse bindiğimi bilirim. Metrobüs dolayısıyla Yakuplu’dan çekinmenizi öneririm, yol yakınken kendinizi metrobüs çilesine bulaştırmayın derim.
  • kırmızıayakkabılıgargamel  (01.08.20 02:30:45) 
Denizköşklerde yeni binalar çok pahalı. Üstelik deprem bölgesi olmasına rağmen. Gümüşpala ile denizköşkler kıyaslanacaksa denizköşkler daha iyi diyebilirim (denizköşklerde oturuyorum). Hem okula da yakın olur. Beylikdüzünün de deprem konusuda avcılar'dan kalır yanı yok. Ayrıca mesafe olarakta uzak kalır. Boş vakit değerlendirme olarak deniz kenarı var o kadar. Sosyalleşmek için avcılar dışına çıkmak illa ki gerekecek. Param olsa avcılar'dan ev almam.


  • nick konusunda kararsizim  (01.08.20 11:16:53 ~ 11:18:39) 
Arkadaşın biri Beylikdüzü için yer sorunu olmaz demiş. Yakuplu sormuştunuz siz Avcılar’a yakın diye, Yakuplu ve son durak arasında -Beylikdüzü son durak-en az 5 durak var. Yakuplu’dan metrobüse zor biniliyor çoğu saatte.-çünkü Esenyurt’tan gelip metrobüse binen de var- Son durak Beylikdüzü’nde yer bulsanız bile geri dönerken çok zorlanırsınız, tıklım tıklım oluyor 4-7 arası akşam.


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (01.08.20 11:54:25) 
Her gün işe gitmek için balık istifi metrobüse binmek gerçekten yaşam kalitenizi düşürecektir. Uzun yıllardır Avcılar'da yaşıyorum ve metrobüsten yıldığım için önyargılıyım.

Mesele depremse Avcılar'a birkaç km uzaklıktaki Beylikdüzü'nün sıfır riskli olduğunu da düşünmüyorum. Ev yeni değilse iki ilçeden de, hatta direkt İstanbul sahil şeridinde hiçbir yerden ev alınmaz diye düşünüyorum. Deprem mden kaçmak için kuzey İstanbul' a gitmekten başka çare yok.

Avcılar'da Gümüşpala daha sessiz sakin bir mahalle gibi geliyor bana, ama Denizköşkler daha iyi bir insan profiline sahipti. Denizköşkler-Ambarlı arasında senelerdir durduk yere denize doğru kayan kesimler var; denize yakın diye buralardan ev bakma hatasına düşmeyin.

Geçen seneki depremden sonra deli gibi herkes kentsel dönüşüme abandı, yeni ev bulabilirsiniz. Ama saçma fiyatlar çekebiliyorlar, en azından Merkez mahallesinde durum böyle. Görece ucuz eski binaların olduğu yerlerde de Arap gettoları oluştu, bunu da göz önünde bulundurun. Türkçe tabela olmayan sokak gördüm. Denizköşkler ve Gümüşpala'da da benzer durum olabilir.

Yürüyüş vs. için tek şansınız sahil. Gezmek dolaşmak için illa İstanbul içlerine gideceksiniz. Bu açıdan Avcılar Beylikdüzü ve periferindeki semtlere göre daha avantajlı.
  • wish i could find a way to disappear  (01.08.20 12:50:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.