[]

Instagram'da bir erkeğe yürüme

Bu işlerden hiç anlamıyorum. Yardım bekliyorum. Biraz ünlümsü gitarist bir adam var. Ben bu adamla tanışmak istiyorum. Arkadaşıyla işlettiği bir stüdyo var Beşiktaş'ta. Oraya gidip onunla daha yakın görüşebiliriz ama bunun için önce mesaj atmam lazım tabii. Durup dururken stüdyoya gidip tanışamam.

Bunun için nasıl bir yol izleyeyim? Adam uzun süredir radarımda ama takip etmiyorum. Aklıma gelenler şunlar:

1- Önce takip et, sonra mesaj at.
2- Takip et, 5-10 fotoğrafını arka arkaya beğen, mesaj at.
3- Takip etme, dümdüz mesaj at.

Daha önce hiç böyle bir şey yapmadığım için gerginim biraz. Ne söylemek lazım? Selam, merhaba yazarsam cevap vermez diye düşünüyorum. Başka yazanlar da vardır. 20 bine yakın takipçisi var. Direkt ''merhaba, uzun süredir sizinle ilgileniyorum, stüdyonuza gelip sizinle tanışayım diyorum'' benzeri bir şey yazmak daha mantıklı gibi. Biraz sabırsızım. Pat diye ilerlemek istiyorum galiba :d Ne önerirsiniz?

 
Hesabı takip et, son birkaç fotoğrafını beğen, paylaşımlarından birine ilgi çekici yorum at. Bu şekilde ilgisini çekip, hesabınıza bakmasını sağlarsınız. Sizi çok beğenirse o size mesaj atabilir. Ya da yorumunuza cevap yazabilir. Hikayelerine de ifade bırakabilirsiniz.


  • GoodMorningTeacher  (31.07.20 16:48:16) 
Bu biraz uzun sürecek bir şey. Ben daha çabuk olsun istiyorum. Bir de yorum yazanı da bol yani ben ilginç bir şey yazsam da dikkatini çekmesi zor.


  • aramızda kalsın  (31.07.20 16:50:02) 
Onun alanıyla ilgili mesaj atıp bir şey sorun. Stüdyo işletiyormuş. Bir tanıdığınız kayıt yaptırmak istiyordur bilgi almak istediğinizi belirtebilirsiniz.


  • GoodMorningTeacher  (31.07.20 16:51:40) 
Fotografa yorum yapip seni fark etmesini beklemekten baska care yok.
Ya da gercekten isiyle ilgili bir sey sorman lazim ki cevap versin.

Senin soyledigin de (biraz kelimeleri degistirerek) bana normal geldi. Ama o kadar takipci arasindan bu tarz tanisma istegi gonderen cok oluyordur. Gene gozden kacabilirsin.. hatta belki prensip olarak onlara hic bakmiyor bile olabilir
  • Kittie  (31.07.20 16:55:47) 
2. seçenekle birlikte yukarıda yazdığınız mesaj yeterli. ilgisini çekerseniz sadece ? yazıp gönderseniz bile dönüş yapar zaten. diğer türlü de ağzınızla kuş tutsanız faydası yok.


  • hadsafhada  (31.07.20 17:12:32) 
ortak arkadaş bulmaya bak, yada instagram storylerden falan yürü aslında ne yazdığının çok önemi yok bir iki mesajına cevap alamıyorsan adamın ilgisini çekmemişsin demektir.

takip et, etme, 20 fotoğraf beğen zerre önemi yok.
  • orpheus  (31.07.20 17:13:46) 
Taktik maktik yok. Bam bam. Cesur kadından her erkek bir miktar çekinir. Özelden "gitarın çok güzelmiş" yaz gitsin.


  • IncredibleMau  (31.07.20 17:15:11) 
Pek story paylaşmıyor ki mesaj atayım oradan. Bir de yıllar yıllar önce içinde bulunduğu bir rock grubu vardı ama ayrıldı. Hala 15 yıl öncenin mevzusundan 17-18 yaşındaki çocuklar abi abi diye dolduruyorlar yorumlarla her postunu. Beni yorumla falan görmesi zor işte o yüzden.

İşiyle ilgili bir şey sorarak mesaj atmaya karar verdim. Ne yazacağımı bulamadım henüz. Bu konuda da tavsiye olan varsa yazabilir.
  • aramızda kalsın  (31.07.20 17:17:03) 
Gitarın çok güzelmiş mi hahahahsh onun yerine ''sana geleyim de tanışalım'' yazayım


  • aramızda kalsın  (31.07.20 17:17:46) 
Bu basit mesajın ardında kurşun geçirmez bir fikir var.

1 - diğer herkes için ulaşılmaz görünen bu arkadaş senin için tiye alınabilecek kadar basit.. bırak o öyle zannetsin.
2 - bişeyleri bahane etmeden direkt ilgini belli etmişsin. Demek ki çok da vazgeçilmez biri değil. O öyle zannedecek.
3 - mesajın çok keko, ama fotoğraflarında fazlası var. kafası karışacak.
4 - "sana geleyim tanışalım" daki cinsel ima bunda yok. ama çılgın bişeylerin işareti var. heyecan duyacak.
  • IncredibleMau  (31.07.20 17:31:03) 
En az 7/10 değilsen seni farketmesi çok uzun zaman alır. İstersen nude ay, büyük ihtimalle geri dönmeyecektir. Yine de ben de bir senaryo sunayım: 13 yaşında, müziğe yetenekli bir yeğenin olsun. Duyduğunu notaya dokebilen, müzik kulağı Mozart in bir gömlek altı. Bahsettigin adamın gitar çalma stilini çok beğensin bu yeğenin. Bu arada biraz teknik şeyler öğrenmen lazım gitarla alakalı, "şu tekniği ustaca kullandığınızı söylüyor:)" falan diyebil. Ailesinin durumu olmasın bir de, ucuzundan bir gitar almak istediğini söyle yeğenine, ne tavsiye eder diye sor. Ama bu senaryo bile çok zayif yani, celebrity crush, celebrity crush olarak kalmalı.


  • epistemic_regress  (31.07.20 17:37:55) 
işiyle ilgili cevap alabileceğin,mantıklı sorular sor,cevap verdiği an iletişime geçmiş olursun.ne cok ciddi ne de cıvık ol mesaj atarken


  • siyahbeyaz1903  (31.07.20 19:51:10) 
5 fotoğrafı arka arkaya beğen, cevap gelmezse istersen kapısında yat ister 100 mesaj at ilgilenmiyor demektir.


  • semitika  (31.07.20 20:58:16) 
stüdyo işletiyormuş ya, olay şu şekilde; stüdyonun adresi belli sonuçta, gidiyorsun kapıyı çalıyorsun, açıyorlar merhaba ben aramızda kalsın, tabelayı görünce gelip bir bakmak istedim diyorsun, (müzikle uğraşan insanlar stüdyoda ne tür aletler var, durumları ne vs görmek isterler, fiyat sorarlar, kayıt fiyatını sorarlar, vs. vs. vs. f/p ararlar her zaman), seni içeri buyur ediyorlar, adamların satmak/kiralamak istedikleri alanı, zamanı ve hizmetleri var, dolayısı ile pazarlama için seni içeri alacaklar. aa bu öylemi şu şöyle mi diye sormaya başlayacaksın, ne biliyim ders veriyor musunuz diyeceksin, davul dersi falan gibi (neden davul? taşıması zor bir alet, gitar gibi yanında götüremiyorsun sen davula gideceksin, davul studyoda, dolayısı ile mecbursun stüdyoya gitmeye), kimi hocalar stüdyolarla anlaşıp dersleri öyle veriyorlar vs. müzikten falan anlamıyorsan da ay benim arkadaşlarım bişiyler yapıyor onlara söylemek için geldim falan gibi bişi üretebilirsin bahane olarak. sonrası artık sohbet yeteneğine kalmış


  • selam  (05.08.20 10:34:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.