[]

Buyer vs Purchaser

Is hayatinda aradaki fark nedir? Firmada Satin almaci adam buyerim mi demeli, purchaser mi?




 
Bunu kartvizite yazmak için soruyorsan purchaser diyebilirsin.ama purchaser bize vida lazım dediğinde perşembe pazarından alan adamdır.eğer kontratlı sözleşmeli uzun dönem alımları yapıyorsan orada nüans farkı var.onun procurement olması gerekiyor.bu satın almayı sen palnlıyorsan mrp ler erp ler havada ucuşur filan.özü buyer/purchaser detay farkıyla aynı anlamı taşır.


  • duptıs  (31.07.20 14:09:18 ~ 14:10:19) 
Mesela bir marketler zincirinde atiyorum Migrosta merkez ofiste satin almaci adam. Unileverden tut, Tamekle, Ulkerle muhattap oluyor. BUnun icin hangisi uygun olur?


  • freedonia  (31.07.20 14:29:31) 
türkçede satın almacıyım mı diyor ki? böyle bir pozisyon yok bu argo gibi bir şey. satın alma departmanındayım falan derler genelde. I work in purchasing falan denebilir.


  • bohr atom modeli  (31.07.20 14:52:11) 
Argo degil. Biz buyer diyoruz çoğu firmada da buyer duydum, purchaser kullanımını duymadım hiç.


  • Mcfly  (31.07.20 17:36:29) 
procurement departmanı
purchasing specialist pozisyonu olur

  • sttc  (31.07.20 18:14:38 ~ 18:14:58) 
Buyer yok diyenler baksın. Bizim firmalarda herkes "specialist" olduğu için insanlar argo sanıyor bunu. 2 senelik adam "specialist" oluyor.


www.glassdoor.com
  • Mcfly  (02.08.20 12:52:55 ~ 12:55:03) 
yav argo diye buyera demedim satın almacıya dedim. kim mesleğini resmi bir yerde satın almacı diye tanıtır?


  • bohr atom modeli  (04.08.20 11:37:48) 
bizde procurement olarak geçiyor. procurement specialist, manager vs..


  • benaslinda  (04.08.20 11:47:40) 
purchaser diye bir sey ben de hic duymadim. purchase officer, buyer, bunlar daha yaygin. purchaser ne punisher gibi.


  • baldur2  (04.08.20 11:53:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.