[]

babamın nesi olabilr?

Babamın yaklaşık bir aydır sürekli halsizlik, yorgunluk şikayeti vardı. Alkol kullandığı için karaciğerden şüphelendi, alt ast değerleri yüksekti alkolü birden komple bıraktı. Karaciğer ultrasonu nispeten normal çıkmış. Geceleri ayakları üşüdüğü için nörölojiye gitti. kendine kendine huzursuz bacak sendromu (ayakları üşüdüğü için ayaklarını hareket ettirme ihtiyacı duyuyormuş.) koyduğu için doktor Parkipex yazmış. Parkipexi 10 gün kadar kullandıktan sonra denge bozukluğu, algıda azalma gibi şikayetler başladı. Parkipexe bağladık ve ilacı bıraktık. Semptomların düzelmesini beklerken daha da arttı.

Dün acile götürdük, hastaneye gitmeden önce evde giysilerini kendi giydi, arabaya kadar kendi kendine yardımsız yürüdü. Hastaneye gittiğimizde yardımsız yürüyemiyordu ve algısı iyice azalmıştı. Beyin mr ve tomografisi normal çıkmış. Kanındaki sodyum ve potasyum düşükmüş (sodyum 109, normal aralık 136-145). Hiponatremi teşhisi hastaneye yatırdılar, serum ile sodyum vermeye başladılar (bugün sodyum 116 çıkmış).

Bugün sabah nispeten daha iyiydi. Sabah yardım ile tuvalete gitti. Kahvaltısını yaptı. Sonrasında ateşi yükselmeye başladı (39 derece ve üzeri). Covid şüphesi için akciğer tomografi çekildi, normal çıktı. sürüntü testi yapılmadı. Algısı iyice zayıfladı. Sodyum serumu dışında parasetamol serum verildi. Ancak ateşi düşmedi. Şimdi 1. basamak yoğun bakımda mönitöre bağlandı.

Kendisi yüksek tansiyon ve şeker hastası (insülin kullanmıyor ancak hap içiyor). Antidepresan ve idrar söktürücü kullanıyordu, doktoru tansiyon ilaçlarından biri ile antidepresan ve idrar söktürücüyü bıraktırdı hastaneye yattıktan sonra.

hiponatremi teşhisi bunların hepsini açıklayabilir mi? bunun yanında böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi bir hastalık olabilir mi?

 
Kilo da verdi mi bu süreçte? Bana beyne metastaz yapmış bir kanser olabilirmiş gibi geldi ancak odak noktası konusunda bir fikrim yok hastayı ve sonuçlarını hiç görmediğim bilmediğim için. Hiponatremi çok derinse yan etkileri ağır olabilir ama bana daha ciddi geldi sorun. Umarım dediğim çıkmaz elbette. Çok geçmiş olsun


  • helena  (30.07.20 23:08:34 ~ 23:09:47) 
99 kilodan 92 kiloya düştü. ancak yemeyi de iyice azaltmıştı karaciğer şüphesinden sonra. Dediğiniz gibi bir durum beyin mr ve tomografisinde görünmez miydi?


  • inheritance  (30.07.20 23:11:54) 
Şimdi ne desem net olmayacak, muhtemelen altta yatan daha ciddi bir durum var sırf hiponatremiden böyle şeyler olduğunu hiç duymadım. Üniversite hastanesi gibi yetkin bir yere götürün eğer götürmediyseniz


  • helena  (30.07.20 23:15:29) 
Akçığer kanserinden hüç şüphelenildi mi ?


  • paudi  (31.07.20 10:22:17) 
ezbere yorum yapmak istemem doktor degilim. menenjit olabilir. ayni belirtiler annemde de vardi sonra menenjit dediler. acil sifalar dilerim.


  • interview with the vampire  (31.07.20 10:31:48 ~ 10:32:12) 
Potasyum 2.6 idi en son. Akciğer tomografisi çekildi ancak o yönde birşey söylenmedi.

Bu sabah tekrar gittik, ateşi düşmüş, kendine gelmiş. Annemin kısa süre yanına girmesine izin verdiler, annemle konuşmuş. Mantıklı cümleler kurmuş, çocuklar ne yapıyor diye sormuş. Ben de uzaktan gördüm gelsene diye seslendi ancak içeri giremedim. Bugün de böyle giderse yarın yoğun bakımdan çıkacakmış.
  • inheritance  (31.07.20 16:13:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.