[]

Kentsel donusum muteahhitlik/hukuk

Değerli duyuru müdavimleri,
Eski evimizin bulundugu yeri muteahhit kentsel dönüşüm
Kapsamında almak istiyor. Sozlesmede aklımıza
Takılan noktalar var. Kendisi net ya da brüt
M² bazında bir taahhüt vermekten kaçınıyor/veremem
Diyor. Bir de bu kaks olayını okudum okudum
Anlamadım. Anlatabilen olursa makbule geçer
Bir de bu işlerden anlayaniniz varsa ve ekteki
Sözleşmeye bakıp kabaca tavsiyede bulunursa cok
(Lehimize/ aleyhimize olan maddeler) Sevinirim.
Teşekkürler.
eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com

 
Nasıl kaçınıyor m2 vermekten öyle saçmalık mı olur.sözleşme için plan çıkartıp,size vereceği daireyi orada belirtecek.kaç m2 dir diye.sözleşmeyide bir avukata götürün okuyup size açıklasın.


  • duptıs  (30.07.20 14:51:03) 
Öyle saçmalık olmaz. M2 vermeden olur mu?


  • sutlu nescafe  (30.07.20 15:52:34) 
94 kaks üzerine diye bir ifade kullanilmis. Birincisi tam m² yi tutturamayiz diyor ben.buna inanmıyorum. İkincisi m² yazarsam 94kaks ifadesini kaldırırım seklinde şantaj yapıyor.
Denizin altına onlarca yuzlerce km tünel yapıp fransadan girip ingiltereden çok az sapmayla çıkılabilecek bir teknolojide net m² tutturamayiz ifadesi bence yalandan başka bir şey değil.

  • manimani  (30.07.20 17:09:31) 
Ben bu sözleşmeden şunu anlıyorum: Bina yapacak ve sadece ticari alanları kendine alacak ve arsa sahiplerine de daireler verecek. Ayrıca emsal artışı veya emsal dışı olup da sonradan kullanılabilecek tüm alanları da kendisi alacakmış. Bu belki çok az bir alan olabilir ama çok fazla da olabilir.

Size brüt 94m2 daireler verecek. Arsadaki hisseniz oranında da daire alacaksınız. Tapunuzda yazar hisse oranınız. Mevcut daireleriniz daha büyükse kabul etmeyin.

Özelden mail adresi atarsanız size bir başka sözleşme göndereyim: orada müteahhitin hangi daireleri, arsa sahiplerinin hangi daireleri alacağı falan açıkca belirtilmiş halde. Size fikir verir. Ayrıca yerinizde olsam bir avan proje ister (vaziyet planı, kat planları, kesit ve görünüş) o proje hoşuma giderse imzalayıp sözleşme eki yapardım. Sadece dükkan alacaksa yukarıya sallar geçer, eciş büçüş dairede oturursunuz.

Ayrıca müteahhit kat irtifakı kurulunca hemen tapu devri ve satış yetkisi alıyor. Sizin daireler bitmeden dükkanları satıp kaçabilir o.
  • malheiros  (30.07.20 20:16:39 ~ 20:18:34) 
@malheiros
Arsada 71 tane daire sahibi var. 14er.katlı üç blok dikecek. İki.blokta arsa sahiplerinin ödemeleri yapılmış olacak. Bütün ticari alanlar ile ucuncu blok daireleri (bize 2+1 kendi satacağı blok 3+1 daireler) satarak bu işten kâr edecek.
Konumumuz bulunduğumuz şehrin en kallavi yerlerinden birisi fakat binalarımız çok eskidi. Otuz yıldır oturanlar var bıkmışlar. Sözleşmeyi okumadan imzalayanlar oldu. Biz de kafa yoruyoruz ki sakata gelmeyelim.
Herkese teşekkürler yanıtlar için.
  • manimani  (31.07.20 08:19:41) 
Kendim müteahhitim, böyle büyük projeler yapmıyorum, 8-10 daireli binalar yapıyorum. Ama küçük görünecek bu işlerimde bile sözleşmelerim ortalama 10 sayfa.

Bu sözleşmeyi bir avukat yazdıysa yazık onun okuduğu okullara, görüdğü Türkçe derslerine. Ama bir avukata yazdırıldığını sanmıyorum, çala kalem müteahhit tarafından yazılmış bir sözleşme.

Onlarca yazım hatası var, bir sürü anlam hatası var, bazı cümlelerde ne dediğini anlayabilmek için bilirkişi atamak lazım.

Belki de sözleşme yazmayı beceremeyen, ama işini iyi yapan güvenilir bir müteahhittir. Fakat yine de sözleşmede net olmayan konular var.

Bir kere hangi dairenin kime verileceğini notere gitmeden belirlenmeli, noterde kat karşılığı sözleşme yapılırken noter her hisse sahibinin hangi daireyi alacağını bilmeli ve arsa sahibinin de alacağı daireyi bildiğinden emin olduğunu bilmek için kroki gibi çizilen listede kendisine ait olacak olan daireye imza attırır arsa sahibine.

Net m2 veremeyebilir eyvallah, çünkü belediyeden imar durumu alıp da avan proje çizilmeden kimse tam olarak bilemez.

"94 m2 kaks kullanılarak" bu çok anlamsız ve çok saçma bir cümle.

Bak şöyle yapın;

müteahhite diyinki sözleşme imzalamadan belediyeden imar durumu alalım, bu imar durumunun 1 sene geçerliliği var. bu imar durumuna göre siz bir avan proje çizin, daireler nasıl oalcak kaç m2 çıkacak bilelim, ondan sonra da sözleşmemizi yapalım.

Ben müteahhit olarak böyle bir sözleşmeyi arsa sahibine götürmeye utanırım, ki genelde arsa sahipleri de bu ayrıntıları okusa da anlamaz, ama olur da bir anlaşmazlık olursa avukatı hakimi savcısı sözleşmeyi okuyunca en azından müteahhitin kötü niyetli olmadığını anlasın diye düşünürüm.
  • John Bloor  (05.08.20 10:18:49) 
@John Bloor
Çok teşekkürler

  • manimani  (05.08.20 12:06:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.