[]

Instagram

Instagram şu ana kadar çocuk pornosu ve terör haricinde hiçbir durumda fake hesapların ip'sini türkiye'ye vermiyordu. bu sebeple fake hesapla yapılan hakaret ve hesap taklit etme gibi suçlar, hakaret eden kişi ben yaptım diye itiraf etmediği sürece takipsizlikle sonuçlanıyordu.
peki bugünden itibaren ne olacak?
mesela şimdi biri fake hesap açıp birine hakaret etse bugünden itibaren veriliyor mu ipsi savcılığa?


 
Instagram-Facebook zaten veriyordu, yine verir; vermeyen Twitter, vermemeye devam eder, senin kendi ülkende çıkardığın yasalar bu yasalara tabi olmayan şirketleri bağlamaz, Facebook-Instagram da herkese verdiği için veriyor mecbur olduğu için değil.


  • angelus  (30.07.20 13:57:10) 
internet demek butun dunyanin ayaga getirilmesi demek, butun dunyaya oturdugun yerden erismek demek, adamlar facebook turkiye'de temsilcilik acsin diyorlar. facebook'un isi gucu yok 200 tane ulkede temsilcilik acip vergi verecek he mi? dunyanin en kisa fikrasi. sanki kafe zinciri bu adamlar. internet sitesi lan bu. fiziksel bir mekana bile gerek yok isletmek icin. ne vergisi ne temsilciligi?


bu kadar vasat, akildan uzak bir zihniyet butun ulkeyi ele gecirmis, kuzey kore'ye cevirmek uzere ulkeyi. guney kore ile kiyaslanip, 21. yuzyilda kalkinmamizi tamamlariz diye tezler yaziliyordu bundan 50 sene once, ola ola kuzey kore olduk.
  • baldur2  (30.07.20 14:07:16) 
Bir de bu yasanın çıkarılmasının temel nedeni, önceden bi durum olduğunda Twitter kapatılıyordu ya da yavaşlatılıyordu ama yasal bir dayanağı yoktu, şimdi "e biz ofis açın IP verin yoksa yaptırım uygularız dedik, dinlemediler" deyip yapılan uygulamaları yasal bir zemine oturmak, yoksa onlar da biliyorlar adamların gelip Beşiktaş'ta ofis açmayacaklarını.


  • angelus  (30.07.20 14:10:44) 
hayır, veriyordu. savcılığa suç duyurusunda bulunanlar karşısındakinin kim olduğunu öğrenebiliyordu. hesap taklit etme gibi durumlarda savcılığa veren olmuş mudur bilmiyorum ama hakaretlerde kimse gizli değil.


  • anais  (30.07.20 14:35:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.