[]

Çayın demlendiğini elektronik olarak çay makinesine nasıl algılatabiliriz?

Böyle bir çay makinesi yok. Koyduğumuz çay miktarına göre demlenme süresi değişir. Bunu yapan akıllı bir makine hayal etsek. Bunu çay makinesine nasıl algılatabiliriz?




 
Filtrelemeyle yoğunluk ölçerek yapabilirsin.


  • duptıs  (29.07.20 23:50:34) 
epey karmaşık iş aslına bakarsan. ilk olarak ne kadar su var ve bu kaç derecede tespit etmelisin. bunun üzerine koyulan çay miktarı ve çayın türünü de tespit etmelisin.
devamında bir sensöre gerek yok çünkü kalan tek parametre zaman.

hiçbir bilgi olmadan yapayım dersen suyun renk değişmini tespit eden bir sensöre ihtiyacın olacak. suyun uygun oranda kızıllaştığı an çayın demlendiği noktadır.
yeşil veya mavi ışındaki azalmayı tespit eden bir sensör olabilir. çayın hangi dalga boylarını absorbe ettiğine bakmak lazım. tabi tüm bunları su geçirmez ve gıda kodeksine uygun malzemelerle yapmak zorundasın.

filtremele ile yoğunluk ölçerek nasıl yapılır tam anlamadım çünkü çay suyun yoğunluğunu değiştiren bir katkı maddesi değil.
  • orpheus  (29.07.20 23:59:26 ~ 30.07.20 00:01:25) 
Renk ya da ışık sensörü iş görür muhtemelen.


  • plutongezegendegilmi  (29.07.20 23:59:57) 
yukarıdaki yorumlara ek olarak içme suyunun ve çayın refractive index, dielectric constant değerlerine bakılabilir.


  • reactionic  (30.07.20 00:01:33 ~ 00:02:57) 
renk sensörü en güzeli ve ciddi bir yatırım olacaksa hiç zor olmaz bence.


  • bohr atom modeli  (30.07.20 01:04:10) 
Bence ağırlık sensörleriyle ucuza mal edilerek yapılabilir. İlk başta çayı sonra da çay+suyu ölçerek hesap eden bir sistem yapılabilir. İstenilen dem süresine oldukça yakın bir sürede uyarı verebilir cihaz. Ürün için yapılan denemelerde bu belirlenir. Birkaç farklı kademe yaparak kişinin istediği demliliği tüketici 1-2 deneme sonunda bulur.


  • the coon  (30.07.20 01:28:21) 
Hayal urunu ise dedikleri gibi renk sensoru olabilir. Oncelikce cayin demlenmesini anlamamiz lazim. Renk degisimi yeterli mi, farkli su tiplerinde farkli renk veriyor mu vs arastirilmasi lazim. Renk degisimi cayin demi icin yeterliyse oradan anlasilabilir.

Ama pratik bi makine ne kadar basit olursa o kadar kullanisli olur. O yuzden ben olsam kullaniciya bir referans verirdim, mesela 1 cay kasigi gibi. Kac kasik cay attiklarini da seviye uzerinden belirtmelerini isterdim. Yani kullanici 3 kasik cay attiysa 3. Seviyeye getirip oyle baslatacak makineyi.
  • icim urperiyor  (30.07.20 01:55:47) 
1 kişilk kuru çay + 1 bardak su 15dk
5kişilk kuru çay + 5 bardak su 15dk
Demlenme süresi aynı olduğu için zaman sayacı en kolayı bence hocam.
Renge girersen bazı marka simsiyah dem veriyor bazısı açık tiryakisi o yüzden harman yapıyor
  • gatherer  (30.07.20 11:00:52) 
Termometre ve zaman özellikleri yeterli. 90 derece sıcaklıkta, 15 dakika kalmış çay demlenmiştir.
Bitki çayları için bunu 3-5’e ayarlayabiliriz.
Fırın gibi yani.
  • derleme  (30.07.20 12:40:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.