[]

Ders almadan piyano çalmayı öğrenmek ne kadar mümkün?

Uzun zamandır piyano çalmaya başlamak istiyordum. Ders almaya başlamak için vaka sayıların azalmasını bekledim ama belli ki bu sayılardan aşağı çok da düşmeyecek. Bu yüzden piyano alırsam kendim öğrenmeye çalışacağım. İnternette güzel kaynaklar mevcut ama sorum olduğunda soracak ya da yanlışım varsa onu gösterecek biri olmayacak. Bu durumda ne yapmalıyım sizce?




 
bir şeyler öğrenirsiniz belki ama oturuşunuz ve el tutuşlarınızda yanlış teknik oturursa belki ileride sakatlanmalara kadar gidebilir iş. en azından belli sayıda dersi bir hocayla başlayıp sonra onun verdiği çalışmalar üzerine kendiniz götürseniz?


  • la traviata  (29.07.20 22:35:35) 
Müzik teorisi öğrenebilirsiniz düzgün kaynaklardan ama motor beceri öğrenim kısmında sıkıntı çıkma ihtimali üzgünüm ama yüksek oldukça.

Fiziksel olarak çok detaylı şekilde çalım tekniğini de anlatan videolar olduğunu varsayalım yine olası yapacağınız bir hatayı birisinin düzeltme ihtimali yok.

Başlangıçta enstruman üzerinde birazcık hakimiyet sağlayana kadar bilen birinin gözetiminde olmak daha iyi.
  • hedep  (29.07.20 23:05:59) 
@la traviata

Bu gibi sebeplerden dolayı ders almak istiyorum ancak virüs riski tedirgin ediyor. Risk az belki ama ailemle yaşadığım için kendimden çok onlara bulaştırma korkusu var biraz.

@hedep

Ben de ondan çekiniyordum. Bir şeyi yanlış öğrenmek işimi daha çok zorlaştırabilir ileride. Sonuçta enstrüman öğrenmek uzun bir süreç.O zaman kendim çalmayı öğrenmektense hiç başlamamak daha iyi olacak sanırım.
  • frankfurt skyliners  (30.07.20 00:37:10) 
Ben bir müzisyenden ders aldım da piyanist değildi yani, ezbere şarkı çaldırttırıyordu. Daha sonra tamamen kendim çala çala öğrendim. İlgi ve sabır varsa ders almadan öğrenmek mümkün bence.


  • mirafiori  (30.07.20 01:14:22) 
ben ilk başta evde öğrenmeye kalktım, bir süre evde internetten çeşitli videolar izleyerek baktım ve uygulamaya çalıştım. evimde piyano yok, midi klavye var. bunun üzerinden çalışıyordum. fakat şuan ders alıyorum ve bazı yaptığım hareketlerin yanlış olduğunu fark ettim, fiziksel bakımdan notaya basma veya akor geçişleri konusunda.

parmağın nerede durması gibi, ders aldığım hoca bir çok yanlışı düzeltti. ayrıca müzik bilgisi için bir kaç yanlış ezber yapmışım vesaire. yani demek istediğim, insan kendi kendine yardım almadan öğrenebilir bir şekilde fakat yanlış öğrenmek iyi değil. çünkü ileride bazı şeylerin kuralı olduğunu anlıyorsunuz.
  • goodenuff  (31.07.20 18:40:17 ~ 18:40:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.