[]

Bes Sisteminde Bug

Normal şartlarda sisteme ben girsem(20 li yaşlar) 56 yaşıma kadar parayı kayıpsız ve full devlet katkılı alamıyorum.
Hali hazırda 60 yaşında olan annem adına girersem, sistemde 10 yıl kalarak bütün devlet katkısını geri alabiliyorum.

Çok saçma değil mi? Herkes neden anne babasının üzerine yapmıyor? Özellikle orta vadede geri dönüş almak isteyenler?

 
10 yıl yatırım için orta vade ama yirmili yaşlardaki bir insanın hayatın yaşayacağı değişim dönüşümler açısından çok çok uzun bir süre. en bariz dezavantajı bes ödeme dekontlarını çalıştığın yere verip vergi avantajından faydalanamazsın. kimin başına ne geleceği belli olmaz, bilmediğin eski bir borçtan veya batan bir işten ipotek oluşur, ailede kayıplar olur kendi ödediğin parada %25 hak sahibi konumuna düşebilirsin, gerektiğinde kolayca portföy değiştiremezsin veya acil ihtiyaç durumunda kafana göre sonlandıramazsın, vb.

oranları net hatırlamıyorum ama on sene sen bekledin mi zaten yüzde 60 veya üzeri bir devlet katkısı ve tüm fon getirilerini alıyorsun; yüzde yirmibeşin yüzde altmışı yüzde onbeş yapar, aradaki yüzde on bunca riske değmez bence.

tabii yanında hayat sigortası yaptırarak sağlık risklerini minimize edebilirsin ama bu da yine paylaşım açısından aynı risklere tabidir ve yaşlar büyük olduğu için sigorta bedeli de senin kendin için ödeyeceğinin 3-4 katı olacaktır.

rakamlar hayli yuvarlama olmuş ama kabaca böyle.
  • engelbert humperdinck  (30.07.20 01:16:48 ~ 01:24:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.