[]

türk haber siteleri ne ayak?

haber sitesi değil ansiklopedi mübarek.

google'a "1752 yılında papua yeni gine'de ne oldu?" yazsam bu haber siteleri "1752 yılında papua yeni gine'de ne mi oldu? 1752 papua yeni gine tarihinde çok önemli bir tarih" falan diye bir sayfa beiliriyor.

adamların amacı her şeyden tık toplamak mı?
peki 2-3 tık için böyle bir sayfa açmaya değer mi ki uğraşmışlar bu kadar?

ayni şekilde google'a "x isminin anlamı" falan yazdığında da bunlar çıkıyor.

adamlar ekşi sÖzlükte başlık açar gibi her şey hakkında yazmış.

başka bir ülkede böyle bir şey görmedim ben

 
AVM mantığı işte gayet basit. Seni bi haber için oraya çekip içerde gezinmeni sağlıcak


  • paramolacak  (29.07.20 18:26:21) 
haber siteleri çok zararlı.
eksisözlükte haber sitelerinin google'ı çöplüğe çevirmesi diye bir başlık var. bu konu irdeleniyor sürekli.

SEO denilen nane yüzünden son yıllarda internetin içine ettiler. başka ülkelerde olmamasının sebebi medya etiği ve kullanıcıların bilinçli olması ile ilgili olabilir. bizde ikisi de yok.

adamların amacı evet her şeyden tık toplamak.
hatta başka ne yapıyorlar söyleyim, mesela siteye giriyor bir şey okuyorsun, 1 dk sonra sayfa yenileniyor. iki kez o siteye girmişsin gibi sayılıyor. o yüzden siteye giren kullanıcı sayılarını sahte olarak arttırmaya çalışıyorlar. başka hileler de var. mesela her resim için bir sayfa oluşturmak gibi. başka başka şeyleri de var.

seo ekipleri var. amaçları böyle aptalca şeyler yazıp arama motorlarında önplanda olmak ve kullanıcıların zamanını almak.

böyle işte.

internetiniz hayırlı olsun +1
  • biseysorcaktim  (29.07.20 18:38:34) 
Bunun sorumlusu Google den başkası değildir. Kazancı hite göre veriyorlar yapacak bişi yok


  • olaylar olaylar  (29.07.20 22:33:35) 
Ustte dendigi gibi SEO kasiyorlar. Bahsettigin detaydaki olaylarda bazen devlet okullarinda cok spesifik odevler veriliyor. Yurdum genci de hemen google'a yazip karsisina ilk cikan siteye girmek istiyor.


  • cleric  (30.07.20 12:44:36) 
Google kullanmayın. DuckDuckGo bir alternatif. Startpage.com var, ama onlar sonuçları Google'dan alıyorlar sanırım o yüzden verdiği sonuçlar itibariyle çok farklı olmayabilir. Bu çöplük sonuçların yanında google yaptığınız her aramayı donunuzun bilgisine kadar e-mail hesabınız, bilmemne hesabınız vs. ile iliştirip saklıyor.


  • panzerkampfwagen iv  (31.07.20 17:52:31 ~ 17:52:48) 
@panzerkampf,

alternatif arama motorları sonuçlarını bing'den alıyorlar. ancak haber siteleri konusunda onlar da google'dan çok farklı değiller.

ben qwant'ı sık kullanıyorum arama sonuçlarında, bazen duckduckgo.
qwant'ın duckduckgo'dan bile daha iyi sonuç verdiğini düşünüyorum.
  • biseysorcaktim  (31.07.20 19:07:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.