[]

ssdye geçiş.

elimdeki notebookun hddsini çıkarıp ssd takacağım.
ama yeniden kurulum vs yapmak istemiyorum, eski hddyi klonlamak istiyorum, çünkü üzerindeki programları yeniden kurabilmem mümkün değil, windows lisans kodumu falan da unuttum, tekrar para verip almak da istemiyorum.

bilgisayarda sadece 1 hddlik yer var, cd sürücü vs de yok.

bu durumda ben bir ssd alacağım.
bir de hdd kutusu alacağım (www.hepsiburada.com)

ssdyi kutuyu koyup usb ile bilgisayara bağlayıp lazesoft recovery vb. bir programla eski hddyi ssdye klonlayabilir miyim. klonladıktan sonra ssdyi bilgisayara takacağım, eski hddyi de almış olduğum kutuya koyup external disk olarak kullanmak istiyoum.

bu mümkün müdür. yani ssdyi external hdd kutusuna koyup usb üzerinden klonlama yapılır mı yoksa klonlama için ille de sata kablosuyla falan mı bağlamak lazım?

bir de bilgisayar 5 yıllık, gddyi değiştirmişken cpudaki termal macunu da yenileyeyim mi yoksa uğraşmaya değmez mi.

 
usb uzerinden klonlama isi zor. veri aktarim kablosuyla olabilir. isiniz uzuna benziyor.


  • baldan kaymak  (29.07.20 12:28:30) 
macun işini yap. ama klonlama işi sakat. kimse garanti veremez. o teknoloji daha o kadar gelişmedi. klonlamadan sonra bazı programların çalışmasında sorun yaşayabilirsin. aynı şekilde windowsta bazen sorunlar yaratabilir.

en temizi temiz kurulum. eğer win10 kullanıyorsan anakarta tanıtılı olduğu için işletim sistemine para vermeden kurtarabilirsin. diğer programlar içinde bir şekilde yolunu bulmaya çalış.
  • paudi  (29.07.20 12:31:59) 
bilgisayarda veri aktarım kablosunu bağlayabileceğim bir yer yok, sadece 1 kablo var o da eski hddye bağlı, yeni alacağım ssdyi bağlayabileceğim usb dışında başka bir bağlantı yok malesef :(


  • de jure  (29.07.20 12:32:14) 
@paudi
evet win 10 kullanıyorum, işletim sistemine para vermeden nasıl kullanabilirim.. eskiden win 8 veya win 7 vardı emin değilim, sonra ücretsiz win 10 yükseltmiştim.

  • de jure  (29.07.20 12:33:40) 
Aradığınız program bu:

www.ubackup.com

www.ubackup.com
  • heritage  (29.07.20 13:04:20 ~ 13:05:29) 
Hocam dediğini tam olarak ben de yaptım bir süre önce. Ssd aldım, bir de dönüştürücü kablo aldım. Usbye takıp hddyi ssdye klonladım daha sonra takıp direk kullanmaya başladım. Kafanda oturmayan yer varsa youtubea ssd klonlama yazıp technopat’ın videosunu izleyebilirsin. Ben onların önerdiği uygulamayı kullandım herhangi bir sorun da yaşamadım


  • Nature Works  (29.07.20 13:52:52) 
casper 10 diye bir yazılım var ben onunla yapmıştım klonlama işini. sonra hdd yi söküp yerine ssd takıp pc yi açtım, masaüstü düzenim bile aynıydı :)

www.fssdev.com
  • pislick0  (29.07.20 19:00:46) 
Peki kullandığınız yazılımlar,
1- Hdd c ve d sürücüsü olarak ikiye ayrılmış olsun,
2-toplam kapasite 500 GB Ama kullanılan alan 300 GB olsun
3-yeni ssd 400 GB olsun,

Bu senaryoda da işe yarar mı, sizin hdd tek parça mıydı, ssdnin kapasitesi hddden düşük müydü
  • de jure  (30.07.20 12:10:16) 
Benim kullandığım tek parçaydı (C:), 500 gb HDD içinde 80 gb veri vardı. 120gb SSD ye aktardım


  • pislick0  (30.07.20 21:31:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.