[]

her şeyi varsaymak

bu başlığın psikolojide bir literatürü var mı bilemiyorum; fakat şöyle bir sıkıntım var. Çoğu şeyde, bu bir aleti kurmak olur, bu bir form doldurmak olur, çoğu şeyi aklıma ilk geldiği gibi varsayıyorum ve doğruluğu kafamda kesinleşiyor.

Örneğin; arkadaşlarım adına bir form dolduruyorum, formda 10 satır var, bir tanesi "degree"ye denk gelen satır. Ben bu satırı daha mezun olmadılar ki yazmaya gerek yok diyerek boş bıraktım. Çıktılar alındı, tarandı, gönderildi, sonradan kendileri uyardı ki bu alana "Yüksek Lisans" girmek gerekiyor. Belki 40 kere degree yazılı bir alana Lisans/Yüksek lisans yazmışımdır.

Başka bir örnek; lambader aldım ve kurdum, kafasını oturttuğumda sallanıyordu, ne biçim bir başlık her seferinde böyle düz mü tuttrmaya çalışacağım bunu dedim ve bıraktım, daha sonra eve gelen bir arkdaşım altında bir aparat olduğunu fark etti ve kafasını o şekilde sıkıştırdık.

Bunun gibi o anda varsayıp bıraktığım, doğruluğunu kabul ettiğim çoğu eksik/yanlış şeyler yapabiliyorum. Bunun karar mekanizmamda aşmam gereken bir şey olduğunu düşünüyorum; bir yolu var mıdır sayın uzmanlar / bilgililer / benzer sorunları aşmış kişiler?

 
Hocam bu varsaymak biraz tembellikten biraz da egodan geliyor gibi geldi bana. Çünkü yakın bi arkadaşımda durum bu. Hayatının belli alanına (iş) dokunmadığı için profesyonel anlamda ona zarar vermiyor o nedenle çok müdahale etmiyoruz, ama bu farkındalık ve rahatsızlık oluştuysa, varsayıp/bıraktığın anda birilerinden destek almayı öğrenmelisin.

Burada öncelikle "benden iyi kimse bilemez" egosu yatıyor aslında. "Olmuyor, ne saçma yapmışlar aman.. burada böyle demişler kesin.. " böyle şeyler yaşandığında farkındalığı o an oluşturup güvendiğin birine sormak seni esnetir.

Alakasız ama Ben de bir şey bilmeyince bilmiyorum diyemediğimden hatalar yapıyordum. Sonra farkedip kendimi alıştırdım ve hafifledim. Bilmiyorum, anlamadım diyorum onlara dert oluyor :)
  • lcha  (29.07.20 12:12:33 ~ 12:13:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.