[]

HGS sticker'ını araca yapıştırma zorunluluğum yok mu?

Merhabalar

Eski aracın hgs'sini yeni araca geçirmek amacıyla içindeki plakayı güncelleme için postahaneye gittiğimde oradaki hanıma yeni araca bu sticker'ı nasıl yapıştırmam gerektiğini sormuştum, o da yapıştırmanıza gerek yok, plakadan alıyor gibi birşeyler söylemmişti.

Bu doğru mu? Yani sticker'ı yapıştırmama gerek yok mu? Veya yapıştırmazsam her seferinde bir gişeden geçerken elimle sticker'ı mı göstermek zorundayım o alete doğru? Kafam karıştı.

 
Bariyerli otoyol gişelerinde sorun olur, yoksa gişesiz okuma sistemlerinde sıkıntı olmaz.

Yine de yapıştırın cama.
  • John Bloor  (29.07.20 10:17:00) 
Ben hiç yapıştırmadım, etiketi görmüyorsa plakadan okuyor görevlinin dediği gibi. Misal hiç HGS etiketi almamış olabilir, sensör yine plakayı okuyup açılıyor.


  • angelus  (29.07.20 10:32:29) 
bende hiç yapıştırmadım. sistem plakadan okuyor.


  • 1917  (29.07.20 10:45:59) 
yapıştırmıyorum, izmir istanbul otobanında elimle cama tutuyorum sadece, bariyer kalkıyor.


  • prezarlatif  (29.07.20 11:16:40) 
hiç yapistirmadim ama atmaya da gönlüm elvermedi.
ne zaman bariyerli biyerden gececek olsam prezarlatif'in yaptigi gibi ben de gosteriyorum cama dogru. (giulietta kullandigim icin plakam capraz, tirsiyorum)

işte o elle gosterdigim an disaridan cok salak gozuktugumu dusunuyorum.
  • la traviata  (29.07.20 11:31:56 ~ 11:32:12) 
Ben de hiç yapıştırmadan kullanıyorum.Sağ güneşliğin üstüne iliştirdim.Geçerken güneşliği indiriyorum ,o şekilde alıyor.Bazen yağmurlu havada vs okumuyor "kaçak geçiş"yazıyor ancak ertesi gün sistemden kontrol ettiğimde düzelmiş oluyor.Plakadan okuyor zaten her türlü.


  • arenas  (29.07.20 15:51:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.