[]

Kuş kişisiyle bayram gezmesi

Selamlar kuş sever ekşici kardaşlarım.
Alexander papağanımla kuşadasına yazlığa gitsek ordan sahillere aksak sonra da bayramda el öpmeyr gitsek...
Papağan bu duruma adaptasyon sorunu yaşar mı?


 
daha önce sahillere akıp, el öpmeye giden bir papağan olmadığı için bu sorunun cevabini yaşadıktan sonra sen tecrübe edebilirsin anca.


  • rockman002  (29.07.20 10:46:10) 
Papağanlar garip,strese giren hayvanlar.sistemlerinin değişmesini çok sevmiyorlar.daha iyi bilen,uzmanlarına mutlaka sormak lazım ama ben ilk papağan aldığımda siyah örtüyle bana teslim edilmişti bende gideceğim yere kadar onu açmamıştım.yol boyunca miyavlamıştı.örtüyü açana kadar bana papağan diye kedi mi gömdüler acaba diye düşünmüştüm.meğerse durduğu yerdeki yavru kedilerin sesini ezberlemiş.öyle miyavlayan bir papağandı.

Daha sonra babaannemin papağanını da bu şekilde seyahat ettirdik.bunların strese girmesi fena kendilerini yoluyorlar biliyorsun.toparlamaları uzun sürüyor.
  • duptıs  (29.07.20 11:41:23) 
ben kargamı alıp gidecektim ama öldü. bana olur gibi geliyor. yani ben kuş olsam çok sevinirdim. hem gezip görme hem aile ziyareti. mis.

edit: duptısın yorumunu okuduktan sonra bilemedim.
  • cosmicgadin  (29.07.20 11:52:33 ~ 11:53:48) 
büyük ihtimalle strese girer.
en azından sadece yazlığa götürüp getirin.
o da uzun süre kalacaksanız.
yani oraya götürdükten sonra devamlı dolaştırmayın hayvanı, hırpalanır.
  • blatta hiberna  (29.07.20 12:35:35) 
Mecbursaniz arabada direkt klima ve ruzgara maruz birakmayin, uzerini ortmek ise yariyor ama cok karanlik olup tunekten dusme ihtimalinde geri cikamiyoar, sersemliyorlar tabi yolda 1-2 gune toparliyorlar.. Kafese su koymayi onermiyor kuscular dokulup akacagi icin molalarda su verip octiginden emin olun..


  • eja  (29.07.20 20:52:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.