[]

maaş artışı nasıl konuşulur?

İşyerimdeki pozisyonum değişti. Durumu olmayanlar için özet: ayrılan müdürün yerine getirildim. Ama henüz maaş vb konuşulmadı, iş yürüsün diye de 1 aydır onun görevini de yapıyorum. şirket çok kurumsal değil ama iyi niyetli insanların yönettiği ve çalıştığı bir yer. Bol keseden maaş dağıtmaz ama çalışanlar genel olarak işlerinden memnun, psikopat sorunlu kimse yok. ben ayrılan müdürün maaşı kadar almam gerektiğini düşünüyorum ama bunu ifade edecek güzel, plaza cümleleri lazım benim gibi düz bir insana :)

Detaylı soru:
Durum şöyle ki, belli bir konuda deneyimim ve bilgim var. Çalıştığım firma ilerde bu konuda projeler yapacağı için 3 sene önce beni işe aldı ama o konuda çalışmaya yeni başladık. İşe başladığımdan beri deneyimime yakın ama bu burada çalışırken öğrendiğim başka bir takım raporların yazılmasından sorumluydum. Şimdiden sonraki iş ise gerçekten hakim olduğum bir alan ve birimin sorumluluğu tamamen bana verildi. Önceden bireysel çalışıyordum, şimdi ekibim olacak vs... Yani şimdiye kadar maaş vb konularda şirketin verdiğini kabul ettim çünkü ben bu işi burada öğrendim. Artık benim deneyimlerim değer kazandı, iş yüküm de sorumluluğum da fazlasıyla arttı.

Bir de bu işin başına getirilen, teknik bilgisi olmayan bir iş geliştirmeci vardı. O 3 ay çalışıp işten ayrılınca bana verildi sorumluluk. Proje geliştirme konusunda iyi ama alana yönelik bilgisi sıfır. Hatta bu yüzden onun yaptığı hataların bedelini de ödeyeceğiz, düzeltmemiz çok zor olan hatalar yapmış.

Şimdi ben onun aldığı ücreti tahmin ediyorum, bana devrettiği dosyalarda gördüm. bana o ücret verilirse mutabık olurum, daha fazlasına da yok demem tabi. Ben bunu talep ederim de güzel cümleler lazım bana. Karşıdaki patronu irite etmeden, ona verdin bana da ver gibi bir intiba yaratmadan talep etmek istiyorum. biraz da gazlanmaya ihtiyacım var, niyeyse bir şey istemekten çok çekinirim oldum olası.

Bu arada 1 aydır yeni görevi yapıyorum aslında ama ben home office çalışma vb nedenlerle konuşamadım konuyu. Yakın zamanda da onaylanacak bir yüksek getirili proje var, teklifini ben detaylandırarak kendi bildiğim şekilde hazırladım. Bu proje onaylanınca mı konuşayım yoksa onaylanmadan konuşayım mı?

 
İyide hep o pozisyonda mı kalacaksın yoksa Yeni müdür bulunca sen tekrar eski görevine mi gideceksin?
Eğer kalıcı değilsen maaş konuşma. Önce bunu kesinleştirmek lazım.

  • etna  (29.07.20 07:33:47) 
Burada meselese bu isi yapabilecek sizden baskasinin olup olmadigi. Yani sirket yeni bir ilana cikip yerinizi sizin yari maasiniza calisacak az deneyimli biriyle doldurabiliyorsa bence konuya daha farkli sekillerde girmelisiniz, mesela: kredi borclarimi odeyemiyorum, babam kumarda borc yapmis onu oduyorum gibi irdelenmesi cok detayli olmayacak sadece kisisel sebeplerle bir zam talebinde bulunup isverinin tavrini test edin.

Ha yok, eger yeri doldurulamaz bir pozisyondaysaniz "efem, malumunuz sorumluluklarim artti ben de parasal anlamda da motive olabilmek adina yuzde x zam talep ediyorum uygun gorurseniz" diyerek soze girebilirsin. Katii suretle red ederlerse bu talebi pozisyondaki vazgecilmezligine ragmen, 2 ay sonra baska bir yerden is teklifi aldigini soylersin. O gun gelince yine yazarsin buraya konusuruz.

Burada tabi sirketin zam politikasi onemli. Her sene sadece enflasyon zammi yapilan, adam kayirilan sirketlerde kicinizi da yirtsaniz zam meselesi zor.

Bu arada sizden onceki personelin ozgecmisini bilmiyoruz, uzmani olmadigi konuda sorumluluk yuklenmis birisi gibi gorunuyor, belki 20 senelik calisandi ve o parayi hak ediyordu, bilemeyiz. Kafaniza takmayin onun aldigi maasi. Bunu dusunerek kendi is yapma motivasyonunuzu kirarsiniz
  • ala09  (29.07.20 08:04:25) 
@etna evet, ben bu işi yapamıyorum daha bilgili birini getirelim demediğim sürece bu işin başında olacağım.

@ala09 şirkette bu işi yapabilecek başka kimse yok. Sorumluluğu kabul etmeden önce başka birisini mi bulsak diye de düşündüm. Zaten o konuda da benden öneri istediler, direk yönetici olarak değil de 'ekibe alabileceğimiz önerilerin var mı' şeklinde. Ama bir aydır işi yapabildiğimi görünce ve sevdiğim alan olduğu için bu pozisyona motive oldum.

Benden önceki kişi iş geliştirme süreci için başlamıştı şirkete. Sorumluluğunu kendisi genişletti ama dediğim gibi bu konuda çok yeterli değildi. Proje planlama, maliyet çıkarma da çok iyiymiş ama proje yürütme konusunda zayıf kalmış.
  • curukturpkokusu  (29.07.20 12:27:04) 
Ağlamayana meme yok diye güzel bir ata sözümüz var.

İlgili kişi kimse, maaştan önce arayın ve güzelce konuşun. "böyle devam et, sene başında bakarız", "biraz artıralım, sene başında bakarız" tarzı yanıltmacalara da kanmadan, sizi memnun edecek ne istiyorsanız söyleyin.


.
  • kartallar yuksek ucar  (29.07.20 12:40:22) 
1 ay olmuş zaten. kendilerinin söylemesi gerekirdi ama uyandırmayalım,ne koparırsak demişler. direk çata çat konuş. çok iyi insanlarsa madem diğerinden %20 yüksek maaş versinler sana. özelde dost,arkadaş,iyi patron falan yok .


  • x571  (29.07.20 13:51:37) 
Şirketinin ik'sı ile konuyu görüşebilirsin.

Görevinde değişiklik olduğunu belirtip, yeni görev ve unvanının şirketçe tarafına tebliğ edilip edilmeyeceğini sorabilirsin (süreç nasıl işliyor, bilmediğimden size danışmak istedim dersin). Buna istinaden ücret ve yan haklarında güncellemeler talep ettiğini de belirtirsin. En temizi böyle bence.
  • Lethe  (29.07.20 15:31:39) 
Ozet ustunden cevap veriyorum 1-1 ayrilan kisinin maasini beklemek dogru olmayabilir. 20 yillik mudur, 7 yillik biri ile ikame edilebilir is acisindan ama maaslar ayni olmayabilir. Eskisinin maasini katmadan artan sorumluluklarina binaen bir artis talep edebilirsin.


  • pofudukayi  (29.07.20 18:43:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.