[]

covid 19 a yakalandığını düşününce ne yapmalı

kız kardeşlerim ve babam başka bir şehirde yaşıyor. kuzenler onları ziyarete başka bir şehirden gidiyorlar. diğer kuzenler (kız kardeşlerimle aynı şehirde yaşamakta olan) kız kardeşlerim ve başka şehirden giden kuzenler bira arada oturuyor bişeyler yapıyor vs bir temas var kısacası. bu sırada bir yakınımızda virüs belirtileri tamamen baş gösteriyor ancak test yaptırdığında sonuç negatif çıkıyor. kuzenler vs. ona "geçmiş olsun ziyareti" yapıyor. virüs yok ne de olsa negatif çıktı kafası haliyle.

sonra başka şehirde olan kuzenler memleketine dönünce test yaptırıyorlar sonuç pozitif çıkıyor. aynı şehirde yaşayan kuzenlerde test yaptırıyor sonuç pozitif çıkıyor. kız kardeşlerimden birisinde hafif kuru öksürük ve ses kısılması baş gösteriyor( kısa bir süre sonra geçmiş). diğeri ise ateş ve öksürük belirtisi olunca hastaneye gidip tomografi çektirmiş sonuç negatif. test yapmamışlar ağır belirti olmadığı için.

şimdi de babamda hafif öksürük varmış ama soğuk su içtim ondan diyormuş.

bana kalırsa babam ve kız kardeşlerimde bu virüsü kaptı. ama birtanesi test yaptırmak istedi hastane yapmadı. bunlar işe gitmese ortada test sonucu yok problem yaşayacaklar. Gitseler bi sürü insana bulaştırma ihtimalleri var. Bu durumda ne yapmalıyız? eve kapanıp 14 gün beklemelerini mi sağlamalıyız? benzer süreçleri yaşayanlar varsa önerileri bekliyorum. teşekkürler.

 
13 temmuzda covid pozitif tanısı ile hastaneye yattım geçen hafta taburcu edildim, 14 günlük ev karantinasının birinci haftasını bitirdim.

Şimdi öncelikle acayip karışık yazmışsın neyse burayı geçiyorum. Benim sürüntü testim negatif çıktı, kardeşiminde negatif çıktı ama tomografide gözüktü virüs.

1- Sürüntü testi negatif çıkıyor ise virüs ciğere inmiş olabilir o da ancak tomografi ile anlaşılır.
2- Tomografi negatif çıktı ise virüs henüz ciğerlere inmemiş olabilir oda ancak sürüntü ile anlaşılır.
3- yani bu iş hem sürüntü hem de tomografi hatta artı kan tahlili ile kesin sonuç veriyor.

Artı olarak eğer belirti yoksa test mest yapmıyorlar, o nedenle bişekilde !! doktora gidip komple kan tahlili, tomografi, sürüntü falan isteyin.
  • paramolacak  (29.07.20 00:43:07) 
Türkiye'deki testlerin doğruluk oranı %40'a düştü.

Pozitifse pozitif olduğu kesin ama negatifse direkt inanmamak lazım.

Ama hocam kusura bakmasınlar da cahil gibi geçmiş olsuna gitmek ekstra temasta bulunmak filan nedir bu devirde?

Paramolacak +1

Geçmiş olsun, hastaneler de ateş olmadığı müddetçe eve yolluyorlar diye biliyorum.
  • lcha  (29.07.20 12:04:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.